Κοινωνία

Φρίκη στα Γρεβενά: Αφαιρέθηκαν περισσότερα από 700 κιλά κρέατος από τα τεμαχισμένα άλογα (Βίντεο)

Το φως της δημοσιότητες βλέπουν νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με το έγκλημα που έλαβε χώρα στην περιοχή Χελιμόδι, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, όπου τέσσερα άλογα σκοτώθηκαν και τεμαχίστηκαν από αγνώστους.

Αναλυτικότερα, τα άλογα βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Σκότωσαν τα άλογα για το ακριβό κρέας τους;

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, τα 3 από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το κρέας το οποίο αφαιρέθηκε από τα άτυχα ζώα ξεπερνά τα 700 κιλά.

Στο σημείο βρέθηκαν φυσίγγια και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Πιθανολογείται πως η υπόθεση συνδέεται με ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, ωστόσο, στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώλησή του και βρώση.

«Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια»

«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών, είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα, αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε να δει τα άλογά του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Γρεβενών, κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. Σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», είπε στο MEGA ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε: «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου», είπε αρχικά.

«Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή τη φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή. Ας θυμηθεί αν έχει συγκρουστεί ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον για τα ζώα τους », συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ