Κοινωνία

Χανιά: Στο "σκαμνί" ξανά ο δάσκαλος που ασέλγησε σε 5 ανήλικους-Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση ασέλγειας ενός 40χρονου πλέον ο οποίος με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας στα αγγλικά σε παιδιά πριν από τρία χρόνια, φέρεται να ασέλγησε σε πέντε ανήλικα, σε περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Για τις πράξεις του κρίθηκε ένοχος, πριν από δύο χρόνια, από το Μικτό Oρκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και εννέα μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η αποχή των δικηγόρων, το Εφετείο πραγματοποιείται κανονικά, επειδή ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση στις φυλακές Τριπόλεως. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 40χρονος υπήκοος Βρετανίας αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του απαγγέλθηκε.

 

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Η πρώτη μάρτυρας, μητέρα παιδιού που φέρεται ο κατηγορούμενος να ασέλγησε εις βάρος του, επεσήμανε ότι ο 40χρονος της είπε ότι μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο παιδί της (να το βοηθήσει στα αγγλικά) χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Μάλιστα επεσήμανε ότι την ίδια βοήθεια παρείχε και σε άλλα ανήλικα αγόρια της περιοχής του δήμου Πλατανιά που έμεναν. Μάλιστα η μάρτυς επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος προσέλκυε τα παιδιά προσφέροντας τους ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Αργότερα η ίδια ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι το σπίτι του κατηγορούμενου ήταν υπό παρακολούθηση για όπλα και για πορνογραφικό υλικό. Όπως είπε, μετά το σοκ, ρώτησε τον γιο της τι συνέβαινε και το παιδί προχώρησε σε αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος του κατέβαζε το παντελόνι για να γελάνε, ότι τους φιλούσε το μόριο, τους έβαζε πορνογραφικό υλικό και τον απειλούσε με όπλα ότι αν μιλούσε θα σκότωνε τη μητέρα του. Ακόμα τους έβαζε πορνογραφικό υλικό ενώ τους έλεγε ότι αν ήθελαν να παίξουν playstation θα έπρεπε να κάνουν κάποια πράγματα πρώτα,όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Άλλη μάρτυς, μητέρα παιδιού που φέρεται να ασέλγησε ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε ότι εκείνος έκανε ακριβά δώρα στο παιδί της. Μάλιστα ένα εξ αυτών ήταν ένα drone.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ