Κοινωνία

Συνελήφθη άντρας από την Αλγερία που λήστευε γυναίκες- Πάνω του είχε μαχαίρι και σπρέι ακινητοποίησης

 

Ένας 25χρονος από την Αλγερία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών, καθώς λήστευε μόνο γυναίκες και έπαιρνε τσάντες , ο οποίος στόχευε μόνο γυναίκες και αφαιρούσε τσάντες και προσωπικά τους αντικείμενα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του ξεκίνησε περίπου στις 21.00 το βράδυ όταν ο Αλγερινός έκλεψε δύο τσάντες από θαμώνες καφετέριας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε, ένας διερχόμενος πολίτης που είδε τον 25χρονο δράστη να αφαιρεί με μαεστρία τις τσάντες από τις δύο γυναίκες, κάλεσε τις Αρχές δίνοντας λεπτομερή περιγραφή του δράστη.

Άμεσα στελέχη της ΔΙ.ΑΣ που περιπολούν στον τομέα της Ακρόπολης έσπευσαν στην περιοχή και, μετά από λίγο κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα στην οδό Αιόλου. Ο δράστης με το που αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και παρά την αντίσταση που πρόβαλε του πέρασαν χειροπέδες.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκε στην αγκράφα της ζώνης του επιμελώς κρυμμένο ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι 30 εκατοστών και στην τσέπη του ένα σπρέι ακινητοποίησης που όπως φαίνεται χρησιμοποιούμε για την αναισθητοποίηση των θυμάτων του. Επίσης στην τσάντα που έφερε ο 25χρονος βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, πορτοφόλια και κάρτες τραπέζης) από 13 διαφορετικές γυναίκες, ημεδαπές και αλλοδαπές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσω των στοιχείων να βρουν τα στοιχεία τριών εκ των θυμάτων όπου προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης και παρέλαβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά και χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει ο δράστης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τουλάχιστον τρεις γυναίκες είχαν πέσει θύματα κλοπής λίγα λεπτά πριν, όλες στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ενεργούν ενδελεχή έλεγχο για την συμμετοχή του και σε άλλες αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες καθώς ο Αλγερινός αποφυλακίστηκε πριν 35 μέρες, αφού πρώτα εξέτισε ποινή 6 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλοπών και διαρρήξεων στο κέντρο της Αθήνας.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ