Κοινωνία

Κατερίνη: Γυναίκα από τις Φιλιππίνες παρέλαβε 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη που έπεσε θύμα απατεώνων

Οι διάφορες συμμορίες απατεώνων που τρομοκρατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα του δήθεν τραυματισμού δικών τους ανθρώπων, επιστρατεύουν ανθρώπους που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας όπως φάνηκε από την εξιχνίαση μιας απάτης με λεία 4.000 ευρώ στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2023, όταν μια ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν απατεώνα που συστήθηκε ως γιατρός και την έπεισε ότι συγγενικό της πρόσωπο χρειαζόταν μεγάλο χρηματικό ποσό για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Η γυναίκα συμφώνησε να πληρώσει 4.000 ευρώ και πέταξε τα χρήματα από το μπαλκόνι της κατοικίας της στην Κατερίνη σε μια γυναίκα η οποία τα παρέλαβε.

Ένα μήνα μετά, αποκαλύφθηκε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια ότι η «εισπράκτορας» ήταν μια 37χρονη από τις Φιλιππίνες, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Ωστόσο, προβληματίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά συμμετείχε σε σπείρα απατεώνων άτομο άλλης εθνικότητας εκτός της βουλγαρικής και της ελληνικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ