Κοινωνία

Στην κορυφή των βρετανικών αναζητήσεων για ταξίδια το 2023 βρίσκεται η Ελλάδα

Το 2023, η Ελλάδα ήταν ο προορισμός ταξιδιού που αναζήτησαν περισσότερο οι Βρετανοί, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Google. Στην κατηγορία των νησιών, η Ρόδος αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής.

Την Ελλάδα στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς χώρες για διακοπές στη μηχανή αναζήτησης της Google ακολούθησαν κατά σειρά: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρος, Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Μάλτα και Μαρόκο.

Στα νησιά πίσω από τη Ρόδο ακολούθησε η Σικελία.

Ως προς τις δημοφιλέστερες πόλεις, την αντίστοιχη πρώτη θέση κατέλαβε το Ορλάντο των ΗΠΑ, μπροστά από το Τελ Αβίβ, τη Σεβίλλη, το Μαρακές, τη Λα Ροσελ της Γαλλίας, το Δελχί, το Κορκ στην Ιρλανδία και το Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την Google, το 2023 οι αναζητήσεις για ταξίδια από Βρετανούς ήταν η μεγαλύτερη από το 2019, τελευταία πλήρη χρόνια πριν από την πανδημία.

Ήταν επίσης η τρίτη χρονιά με αύξηση αναζητήσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρόνια στις σχετικές κατηγορίες πτήσεων, ξενοδοχείων και σιδηροδρομικών εισιτηρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...