Κοινωνία

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη δολοφονία του 39χρονου από τα Σκόπια

Ως εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε ένας 33χρονος ομοεθνής του, που κρατείται ήδη στις φυλακές της γειτονικής χώρας ως ύποπτος για την εμπλοκή του σε διπλή δολοφονία, τον περσινό Μάρτιο, σε μπαρ της πόλης των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, η μαφιόζικη εκτέλεση στη Χαλκιδική συνδέεται με την αντιπαλότητα δύο εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εδρεύουν στα Σκόπια, ενώ η σύγκρουσή τους μετράει πολλούς νεκρούς.

Το φονικό στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου, ήρθε έναν μήνα μετά από μία ακόμα δολοφονία που διαπράχθηκε, αυτή τη φορά στο Κόσοβο, συνεχίζοντας τον κύκλο αίματος μεταξύ των δύο παραπάνω συμμοριών, που εκτός από τα ναρκωτικά φαίνεται να ανταγωνίζονταν και για τον έλεγχο κέντρων διασκέδασης, προστασίες και εκβιασμούς.

Ο 39χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Oki» και με επιχειρηματική δραστηριότητα στην πατρίδα του, φέρεται να ήταν εκ των ηγετικών στελεχών της μίας εκ των δύο εγκληματικών ομάδων. Τον περασμένο Ιούλιο είχε ταξιδέψει στη Χαλκιδική για παραθέριση μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα: τη γυναίκα του, έναν φίλο του κι ακόμα ένα φιλικό ζευγάρι.

Την τελευταία νύχτα των διακοπών τους, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγισαν την παραθεριστική κατοικία όπου διέμεναν και με τη χρήση πυροβόλων όπλων, άνοιξαν πυρ προς το εσωτερικό της. Αποτέλεσμα ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο 39χρονος, ενώ ο 45χρονος φίλος του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.

Κατά την επιτόπια έρευνα, κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν εξωτερικά της κατοικίας 19 κάλυκες, ένα φυσίγγιο και μία γεμιστήρα όπλου.

Η αστυνομική έρευνα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους. Παράλληλα, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το παραθεριστικό κατάλυμα και σε δύσβατη θαμνώδη έκταση, εντοπίστηκε ένα πιστόλι ανατολικού τύπου που έφερε σιγαστήρα και γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, ένας μάλλινος σκούφος κι ένα ζευγάρι γάντια με ίχνη πυρίτιδας που ταυτοποιήθηκαν με ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Από τις επακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις των ευρημάτων -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- διαπιστώθηκε η χρήση τους κατά την εγκληματική πράξη και σε συνεργασία με τις διωκτικές Αρχές των Σκοπίων, εξακριβώθηκε η συμμετοχή του 33χρονου ως ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας των ομοεθνών του.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr,σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του ή άλλων εμπλεκόμενων ατόμων, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ