Κοινωνία

Πιερρακάκης: Αναδρομικό χαρακτήρα θα έχει η εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω Covid

Για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω Covid μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρινίζοντας πως «θα δικαιολογούνται απουσίες πέντε ημερών λόγω κορωνοϊού μόνο στην περίπτωση επιβεβαιωμένου επίσημου δηλωμένου κρούσματος»

«Η σχετική εγκύκλιος που θα αντιμετωπίζει το θέμα θα εκδοθεί έως τη Δευτέρα το αργότερο και θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Θα δίνει τη δυνατότητα να δικαιολογηθούν απουσίες πέντε ημερών λόγω κορωνοϊού, μόνο στην περίπτωση επιβεβαιωμένου επίσημου δηλωμένου κρούσματος. Για τη δικαιολόγηση των απουσιών, θα πρέπει να έχει δηλωθεί επίσημα το κρούσμα - στο φαρμακείο ή με οποιονδήποτε τρόπο επίσημης καταγραφής έχουμε και με αποδεικτικό από το gov.gr» είπε ο υπουργός Παιδείας,όπως αναφέρει το protothema.gr.

«Για τη γρίπη δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποια απόφαση, παρακολουθούμε το θέμα και θα δούμε. Οι οδηγίες που ο ΕΟΔΥ δημοσιοποίησε είναι οι αυτονόητες προφυλάξεις σε ανάλογες περιπτώσεις» πρόσθεσε, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Σάλος στην Σκωτία από τους ανεξέλεγκτους μετανάστες! 14χρονη με τσεκούρι και μαχαίρι υπερασπίζεται την αδελφή της από Πακιστανούς -Δείτε βίντεο

Μια 14χρονη στη Βρετανία εμφανίζεται σε βίντεο να υπερασπίζεται την 12χρονη αδελφή της από Πακιστανούς κρατώντας...