Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ιερέας μηνύει την ηθοποιό Σοφία Μουτίδου για την "Παναγία Αχαΐρευτη της Μυκόνου" - Το επίμαχο βίντεο

Επιστολή απέστειλε ο π. Στυλιανός Ευαγγγέλου στο «ekklisia online» με την οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση στην Σοφία Μουτίδου για τη φράση "Παναγία Αχαΐρευτη της Μυκόνου" σε βίντεο.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ηθοποιός λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε στην Μύκονο με τη φράση η "Παναγία η Αχαΐρευτη που είναι στη Μύκονο η Αγία της Περιοχής". Ο ιερέας απαντά πως στη "Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία Αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή". 

Και συνεχίζει "η λέξη αχαΐρευτος -η, είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.Συνεπώς η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας"

Δείτε το βίντεο

Η επιστολή του κληρικού:

"Κύριοι καλημέρα σας, καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο,

Αν και δεν μένω εδώ και πολλά χρόνια στο όμορφο νησί της Μυκόνου, η καταγωγή των γονέων μου είναι από εκεί, έχω υπέροχες αναμνήσεις ως παιδί (είμαι τώρα 63 ετών) και θυμάμαι ένα αγνό , παραδεισένιο μέρος, πριν την αλλοτρίωση που υπέστη τα τελευταία 25 χρόνια.

Πρόσφατα έγινα δέκτης μιας ασχήμιας. Μια κυρία , της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα και ευτυχώς για μένα, η κυρία Μουτίδου, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε βίντεο της στο YOUTUBE, μεταξύ άλλων τόλμησε να πιάσει στο στόμα της το πρόσωπο της Παναγίας μας χρησιμοποιώντας σε κοροϊδευτικό τόνο τη φράση "Παναγία η Αχαΐρευτη που είναι στη Μύκονο η Αγία της Περιοχής". Στη Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία Αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή.

Η λέξη αχαΐρευτος -η, είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.

Συνεπώς η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας, ρυπαίνοντας ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σύμβολο (Άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) και ενώ ταυτόχρονα υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως ακριβώς ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Με βάση τα 2 παραπάνω άρθρα, η κυρία Μουτίδου θα κληθεί σύντομα σε απολογία ενώπιον του φυσικού της Δικαστή. Και εκεί, πλάκες δεν χωρούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...