Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Αθήνα: Συνελήφθη Κούρδος με τουρκική υπηκοότητα

Ο 41χρονος εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα ζητώντας ανανέωση του ασύλου του - Το διεθνές ένταλμα εντοπίστηκε κατά τον έλεγχό του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Στη σύλληψη ενός Κούρδου, με τουρκική υπηκοότητα, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, προέβη το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία, στην Αθήνα.

Για τον 41χρονο είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία από το γραφείο της Interpol στην Τουρκία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση του 2013 σε κυβερνητικό κτήριο στο Τουντζελι. Πρόκειται για Κούρδο που συνδέθηκε με την επίθεση από αποτυπώματα και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κούρδος υπήκοος Τουρκίας εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, ζητώντας ανανέωση του ασύλου του. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, καθώς κατά τον έλεγχο στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων διαπιστώθηκε το διεθνές ένταλμα και συγκεκριμένα Ερυθρά Αγγελία από την Ιντερπόλ στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί αμέσως του πέρασαν χειροπέδες, με την κατηγορία της ένταξης σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Στις 2 Ιανουαρίου 2024 ο συλληφθείς Κούρδος θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκδόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση που έγινε το 2013 σε κυβερνητικό κτήριο στο Τουντζελι. Συνδέθηκε με την επίθεση από αποτυπώματα και άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση TKP/ML – TIKKO.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...