Κοινωνία

Ράγισαν καρδιές στη Θεσσαλονίκη για τον Βασίλη Καρρά–Ο επικήδειος και τα λόγια του γιατρού του (Εικόνες-Βίντεο)

Τον επικήδειο εκφώνησε, μετά από αίτημα της οικογένειας,ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Βασίλης Καρράς: Ο επικήδειος


Ο Σταύρος καλαφάτης τόνισε: «Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη».

«Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής», πρόσθεσε.

«Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Σταύρος Καλαφάτης.

 

Βασίλης Καρράς: Τι είπε ο Μητρόπολιτης Φιλόθεος


Από τη μεριά του, ο Μητρόπολιτης Φιλόθεος σημείωσε: «Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο». «Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», συμπλήρωσε ο Μητρόπολιτης.

 

Βασίλης Καρράς: Τα λόγια του γιατρού


Ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε: «Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε».

«Του είπα ''Θεού Θέλοντος, θα τα καταφέρουμε!''. Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε», είπε στη συνέχεια.

«Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του», είπε ο γιατρό του Βασίλη Καρρά.

«Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός», συμπλήρωσε.

 

Με μπουζούκια το τελευταίο αντίο


Με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια στα χέρια, θαυμαστές, απλός κόσμος, τα μέλη της οικογένειάς του, καλλιτέχνες και πολιτικοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να πουν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (26/12), από τις 10:00 η σορός του Βασίλη Καρρά έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί αποχαιρέτησαν με τα μπουζούκια τους τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, μετά την εξόδιο ακολουθία. Στην είσοδο της εκκλησίας έπαιξαν το «Νύχτα Ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά» και Ποντιακά, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν στον ναό σιγοτραγούδησε τα κομμάτια που έγιναν χρυσές επιτυχίες στο παρελθόν.

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο. Σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο», τόνισε αρχικά.

«Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η σύζυγος του Βασίλη Καρρά, Χριστίνα, λύγισε όταν η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή έλεγε το τελευταίο αντίο, με τα τραγούδια «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά». Επίσης, πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας αύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00.

 

Βασίλης Καρράς: Ποιοι βρέθηκαν στην κηδεία


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή έφτασαν αγκαλιασμένοι στον ναό. Η σύζυγός του, Χριστίνα, η κόρη του Ειρήνη και ο αδερφός του προσπαθούσαν να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλον σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάποια κουβέντα. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», είπε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας ο αδελφός του Βασίλη Καρρά, Δαμιανός Κεσογλίδης

Η Άντζελα Δημητρίου εμφανίστηκε συντετριμμένη στην εκκλησία και είπε: «Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και η καλύτερη ψυχή, θα τον θυμάμαι για πάντα, του αφιερώνω το τραγούδι που είπαμε μαζί "θα σε νοιάζομαι"».

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον Βασίλη Καρρά. Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε λουλούδια, χαιρέτησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αποχώρησε.

Επιπλέον, στεφάνια έστειλαν για τον Βασίλη Καρρά ο Νότης Σφακιανάκης και η οικογένεια του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη. Στεφάνια έστειλαν επίσης η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οικογένεια του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Καίτη Γαρμπή και η οικογένεια του Ηλία Βιολίδη.

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», είπε από τη μεριά του ο Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος βρέθηκε στην εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό ήταν επίσης ο ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας και ο γνωστός Κρητικός τραγουδιστής Νίκος Ζωιδάκης. Ο τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης παρευρέθηκε στην εκκλησία και δήλωσε: «Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης είναι επίσης στην Θεσσαλονίκη για την κηδεία του καλλιτέχνη. Στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν επίσης ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο «διάδοχός» του, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε από τη μεριά του: «Δεν υπάρχουν λόγια. Όλες οι ηλικίες κλαίνε. Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έβαλε επί δεκαετίες τη νεολαία στο τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Το «παρών» στο λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να δώσουν και εκατοντάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Αθήνα με λεωφορεία,όπως αναφέρει το reader.gr.

Να σημειωθεί ότι σορός έχει τεθεί από τις 10:00 σε λαϊκό προσκύνημα που θα διήρκεσε έως τις 21:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ