Κοινωνία

Βαρύς ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο το 2023-518 νεκροί από Ιανουάριο έως Οκτώβριο

Βαρύς είναι ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο για μια ακόμη χρονιά, με 518 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα το δεκάμηνο του 2023.

Ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι από τα τροχαία που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω γιορτών, είχαν σαν αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου, σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα -τα περισσότερα στον αστικό ιστό- σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι -νέοι στην πλειονότητα τους- και τραυματίστηκαν 119.

 

Πιο πρόσφατο, είναι το τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/12) στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας - Σφηκιάς, όταν ένα ΙΧ έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Πριν από αυτό, τα ξημερώματα της Τρίτης στην Επανομή Θεσσαλονίκης αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τσιμεντένιο τοιχίο. Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος.

Τα ξημερώματα Χριστουγέννων, ακόμη δύο νέα παιδιά, ένας 18χρονος και μια 17χρονη, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στα Βριλήσσια. Ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και «καρφώθηκε» σε μια μάντρα,όπως αναφλερει το protothema.gr.

Παράλληλα, 23 με 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκαν 380 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...