Κοινωνία

Γιάννης Ζουγανέλης: «Ο Βασίλης αγαπούσε τη σοφία του λαού μας - Ήταν περίπτωση ανθρώπου, πιστέψτε με»

Για τον καλό του φίλο Βασίλη Καρρά μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης, το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Αρχικά, σχολίασε τον θάνατο του λαϊκού τραγουδιστή: «Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να μιλήσω για μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένα μελίσσι ανθρώπων. Όπου εμφανιζόταν δημιουργούσε φίλους. Είχε τη διάθεση μοιράσματος, αλληλεγγύης.

Αγαπούσε τη σοφία του λαού μας, την ασπαζόταν. Ήταν λαϊκός ποιητής, έγραφε, σκεφτόταν, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι το μέτρο του ήταν το πώς θα κάνει τους ανθρώπους όταν τους είχε από καθέδρας, πάνω από την σκηνή ή από όπου αλλού, να περάσουν όμορφα και να γλεντήσουν. Ένας άνθρωπος είχε τέτοια προσφορά και σε θέματα που δεν τα επικοινώνησε ποτέ».

Και πρόσθεσε σχετικά με τη γνωριμία του με τον Βασίλη Καρρά: «Γνωριστήκαμε το 1991, παίξαμε μαζί σε έναν χώρο κοντά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Τότε δεν ήταν ευρέως γνωστός, στη Θεσσαλονίκη όμως τον ξέρανε και ήταν πάρα πολύ αγαπητός, μετά ήρθε στην Αθήνα και επικοινώνησε με ανθρώπους και έγινε γνωστός και εκτός συνόρων και τον αγαπούσαν όλοι πάρα πολύ. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να είναι πραγματικά συνάδελφος σε όλη τη διαδικασία της ζωής και όχι μόνο στη συνύπαρξη πάνω σε μια μουσική σκηνή ή στις πίστες, αλλά και στη διάρκεια της ζωής του το ειδικό βάρος των ανθρώπων πρέπει να το ανακαλύπτουν όταν ζουν. Μερικές, όμως, φορές όταν φεύγουν οι άνθρωποι από τη ζωή, εξιδανικεύονται από τον τρόπο που μιλάμε γι’ αυτούς. Ο Βασίλης Καρράς όμως είναι από αυτούς που εξαιρούνται, δεν μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια».

Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Αγαπούσε τα παιδιά. Έβαζε πολλές φορές το κεφάλι του στη διαδικασία να διεκδικήσει πράγματα γι’ αυτά. Ήταν περίπτωση ανθρώπου, πιστέψτε με».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...