Κοινωνία

Ρουμάνος "μακρυχέρης" ξάφρισε τρεις ναούς στη Χαλκιδική

Δεν είχε ούτε ιερό, ούτε όσιο! Τις εκκλησίες, τα παρεκκλήσια και τα μοναστήρια της Χαλκιδικής είχε βάλει στο μάτι ένας αλλοδαπός ιερόσυλος που ρήμαζε τα παγκάρια και είχε καταφέρει να κλέψει συνολικά 2.500 ευρώ, πριν τον εντοπίσουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου που τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Ο 60χρονος Ρουμάνος εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, την στιγμή που έκλεβε χρήματα από ένα παρεκκλήσι σε περιοχή του Δήμου Πολυγύρου, το οποίο είχε διαρρήξει. Από την έρευνα που έκαναν στη συνέχεια οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε κλέψει χρήματα και από ένα δεύτερο παρεκκλήσι σε περιοχή του Δήμου Σιθωνίας, ενώ αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο και σε ένα μοναστήρι στην περιοχή του Πολυγύρου.

Τα χρήματα που έκλεψε ο 60χρονος αλλοδαπός κατασχέθηκαν μαζί με ένα όχημα που χρησιμοποιούσε στην παράνομη δραστηριότητά του και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που του άσκησε δίωξη για κλοπές κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. Η προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ