Κοινωνία

Χίος: Συμμορία έπεισε κάτοικο να τους βάλει 14.100 ευρώ στην τράπεζα!

Ολόκληρη συμμορία που αποτελείται από επτά άτομα είχε εμπλακεί στην απάτη η οποία έγινε πριν από δέκα μήνες και εξιχνιάστηκε τώρα από την Ασφάλεια, με θύμα έναν κάτοικο της Χίου ο οποίος θέλησε να αγοράσει διάφορα προϊόντα που δήθεν πωλούσε μια εμπορική επιχείρηση.

Ο επίδοξος αγοραστής είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με έναν άνδρα ο οποίος φερόταν ως εκπρόσωπος της επιχείρησης, συμφώνησαν στο αντίτιμο της αγοράς και πείστηκε να καταθέσει το συνολικό ποσό των 14.100 ευρώ σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που του έδωσε ο πωλητής. Όμως, δεν παρέλαβε ποτέ αυτά που πλήρωσε.

Από τα στοιχεία της έρευνας που συνέλεξαν οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία του θύματος, ταυτοποιήθηκαν η εμπλοκή στην υπόθεση έξι Ελλήνων, τριών ανδρών και τριών γυναικών, καθώς και ενός Γεωργιανού στον οποίο ανήκει η τηλεφωνική σύνδεση με την οποία επικοινωνούσε ο αγοραστής,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Όπως προέκυψε, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν τα 14.100 ευρώ, ανήκουν σε δύο από τους δράστες, όμως ένα μέρος από τα χρήματα μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των άλλων πέντε. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...