Κοινωνία

Συντετριμμένοι οι συγχωριανοί του Βασίλη Καρρά: «Ήταν ψυχούλα βοηθούσε πολύ κόσμο»

Συντετριμμένοι είναι οι συγχωριανοί του Βασίλη Καρρά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του για την οποία ο αξέχαστος λαϊκός ερμηνευτής είχε ιδιαίτερη αγάπη και την επισκεπτόταν με κάθε ευκαιρία.

Έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής πραγματοποιήθηκαν με τη δική του φροντίδα. Οι συγχωριανοί του θα θυμούνται για πάντα, τον χαμογελαστό Βασίλη, που κάθε φορά ρωτούσε ποιες είναι οι ανάγκες του χωριού και τις ικανοποιούσε με τις δωρεές του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Πάρα πολύ τον αγαπούσε ο κόσμος, ψυχούλα, ψυχούλα» λέει ένας συγχωριανός του ενώ μια άλλη γυναίκα δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Για εμάς ο Βασίλης ήταν πρώτα από όλα συγχωριανός. Θα ήμασταν μαζί σήμερα, εδώ ήταν συνέχεια. Έχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και μου έλεγαν ότι έκανε αγαθοεργίες. Μου έλεγαν με ονοματεπώνυμο και εμείς δεν είχαμε ιδέα. Ξέρω ότι βοηθούσε κυρίως παιδιά. Έστελνε κόσμο μέσα στα νοσοκομεία και τους έδινε χρήματα για να συμπαρασταθούν στα παιδάκια τους».

 

Λίγοι όμως, γνώριζαν πόσες φορές ο Βασίλης Καρράς είχε στηρίξει ανώνυμα πολλούς ανθρώπους που είχαν ανάγκη, συγχωριανούς και μη. «Ήταν ένας άνθρωπος καλός, έκανε αγαθοεργίες εδώ πέρα. Βοηθούσε τους πάντες, όπου υπήρχαν προβλήματα. Βοηθούσε το χωριό, είχε όνειρα για το χωριό. Εμένα μου έλεγε, που πρόσφατα πήγα και τον είδα, ότι θέλει να κάνει κάποια πράγματα ακόμη» λένε άλλοι συγχωριανοί του.

Οι φίλοι του τον αποχαιρετούν από το πιο πρόσφατο δημιούργημά του, τη φάρμα, τον χώρο, που δημιούργησε στις πλαγιές του Παγγαίου, όπου καλλιεργούσε τα δικά του προϊόντα. Το Κοκκινοχώρι θα είναι η τελευταία κατοικία του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος ο Βασίλης Καρράς. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Η είδηση της απώλειας του Βασίλη Καρρά έγινε γνωστή στην αγαπημένη του πόλη, τη Θεσσαλονίκη, την ώρα, που ο κόσμος διασκέδαζε για την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο κέντρο της πόλης, όπου ήταν σε εξέλιξη το καθιερωμένο υπαίθριο γλέντι, μικροί και μεγάλοι τον αποχαιρέτησαν με τα τραγούδια του,σύμφωνα με το protothema.gr.

Η σορός του Βασίλη Καρρά θα μεταφερθεί στις 9 το πρωί της Τρίτης 26/12 στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τη μία μετά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ