Κοινωνία

Βόμβα στα ΜΑΤ: Νέα εποχή στην τρομοκρατία - Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική

Οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά την οργάνωση "Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη" μετά την ανάληψη ευθύνης για τον τοποθετημένο εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση λόγω των απειλών από αυτή την οργάνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, φαίνεται ότι πρόκειται για μία νέα τρομοκρατική οργάνωση η οποία ανέλαβε πολύ γρήγορα τη συγκεκριμένη ενέργεια -κάτι που δεν συνηθίζεται όταν οι επιθέσεις αποτυγχάνουν– ενώ παράλληλα εξαπολύει απειλές.

Σε ετοιμότητα η Αντιτρομοκρατική

Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει ο φόβος ότι τα μέλη της οργάνωσης θα κάνουν πράξη τις απειλές τους και πως θα επανέλθουν με νέο χτύπημα. Επιπλέον, εικάζουν ότι το επόμενό τους χτύπημα θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι αιματηρό και πως το θύμα τους θα είναι αστυνομικός.

Έτσι έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα γύρω από τα Αστυνομικά Τμήματα και για την αυτοπροστασία των αστυνομικών που περιπολούν τους δρόμους.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν σε δύο λέξεις που υπάρχουν στην προκήρυξη της νέας τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρόκειται για τις λέξεις «ένοπλη» και «δικαιοσύνη», καθώς με αυτό τον τρόπο προειδοποιούν ότι με τα όπλα θα επιβάλουν τη δικαιοσύνη που αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να επιβληθεί.

Νέα εποχή στην τρομοκρατία

Την ίδια ώρα οι ΕΛΑΣ κάνει λόγο για νέα εποχή στην τρομοκρατία στη χώρα και προειδοποιεί για έναν νέο κύκλο τρομοκρατικών οργανώσεων με την εμφάνιση και άλλων ομάδων.

Σημειώνουν δε ότι πρόκειται για έναν παλιότερο στρατολόγο και έναν ή και περισσότερους καινούριους οι οποίοι βρίσκονται στην εκτέλεση.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να έχουν αντλήσει τον τρόπο δράσης τους και αυτά που πρέπει και αυτά που πρέπει να πουν μέσα στην προκήρυξή τους από κάποιον παλιότερο που τους υπέδειξε τον τρόπο κατασκευής του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων

Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ