Κοινωνία

Ραδιενέργεια: Μεγάλη αύξηση των επιπέδων στα σύνορα με την Βουλγαρία

Σύμφωνα με το windy, ξαφνικά η ραδιοακτινοβολία στην περιοχή του πυρηνικού αντιδραστήρα του Κοζλοντούι ανέβηκε στα 7780 nSv/hr (nanosivert ανά ώρα) ενώ οι τιμές γύρω από το σημείο εκείνο ήταν περίπου στα 130-195 nanosivert ανά ώρα. Σημειώνεται ότι το διεθνές αυτό σύστημα καταγράφει ιονίζουσα ακτινοβολία.

Στις 19 Δεκεμβρίου -πέντε ημέρες μετά- οι τιμές σε nanosivert/hr, ήταν φυσιολογικές ενώ αντιθέτως οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνομπιλ εξακολουθούσαν να είναι υψηλές.

Στην περιοχή ωστόσο όπου παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της έκλυσης ιονίζουσας ακτινοβολίας, στην Κεντρική – Νότια Βουλγαρία, υφίστανται οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι.

Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τον χάρτη της Κεντρικής Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως την ίδια ώρα υψηλές είναι και οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνοπμπιλ στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας. Όμως η περιοχή αυτή είναι επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες από το τραγικό πυρηνικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...