Κοινωνία

Φοιτητής απο την Αλεξανδρούπολη κατάφερε να πάρει υποτροφία σε ένα απο τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής

Ένας νεαρός φοιτητής κατάφερε να εισαχθεί με πλήρη υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής, το οποίο βρίσκεται στην 5η θέση των καλύτερων. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω επιτυχημένων εξετάσεων στο Αμερικανικό Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο νεαρός επέλεξε να σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UPENN.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Δελιακίδης ύστερα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των δεκαέξι χρόνων, κατέκτησε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιλεκτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο προπτυχιακό επίπεδο μόνο το 9% των αιτούντων έγιναν δεκτοί το 2016.

Οπως εξήγησε ο ίδιος ο μαθητής μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, η υποτροφία του παρέχει πλήρη κάλυψη στα δίδακτρα, στέγη, φαγητό και ασφάλεια υγείας κάτι που αντιστοιχεί σε 89.000 ευρώ ετησίως. 

Πάντως ο ίδιος που θέλει να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και να ασχοληθεί με την έρευνα, είπε πως θα συνεχίσει να διαβάζει για τις πανελλαδικές στις οποίες και θα συμμετάσχει.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...