Κοινωνία

Ακρίβεια-Γάμος ομοφυλοφίλων ταρακουνούν συθέμελα την κυβέρνηση-Φωνάζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ κατά και της τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ

Κύμα απελπισίας και οργής έχει καταλάβει την ελληνική κοινωνία λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, με τον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων που έρχονται από το εξωτερικό και το εσωτερικό, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην τσέπη αλλά και στην ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη.

Από τα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, με τα οποία θα δουν μόνο αυξήσεις οι καταναλωτές, αφού διακόπτεται η επιδοματική πολιτική που ίσχυε σε συνδυασμό με την πορεία με την πράσινη ενέργεια, μέχρι μια σειρά άλλα ζητήματα, έχει προκαλέσει σοκ στους πολίτες που είναι αρχικά μπερδεμένοι.

Μέσα από ένα σύστημα χρωμάτων, το τιμολόγιο του ρεύματος  γίνεται κατά περίσταση “τυχερό παίγνιο” για τον καταναλωτή που δεν ξέρει τι να διαλέξει και σε συνδυασμό με τους " έξυπνους μετρητές" το σκηνικό είναι άκρως σκοτεινό.        

Οι Τιμές πετάνε με το έλκηθρο του Άη Βασίλη όπως όλα δείχνουν

Την ίδια εορταστική περίοδο, οι τιμές σε Σούπερ Μάρκετ και λαϊκές πετούν και λόγω της περιόδου, εκτός της ανοδικής πορείας των τροφίμων γενικά, δημιουργώντας απαισιοδοξία στο κοινό.   

Ειδικοί αναφέρουν ότι φέτος οι αυξήσεις στο γιορτινό τραπέζι θα είναι σημαντικά ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι, αφού όλα τα προϊόντα πετούν “με το έλκηθρο του Άη Βασίλη”.

Κρέας, λαχανικά, κουραμπιέδες, μελομακάρονα κτυπούν κόκκινο, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να κερδίσουν περισσότερα και λόγω του νέου φορολογικού νόμου.

Οι τιμές σε γαλοπούλα, κοτόπουλο, αρνί και κατσίκι ανεβαίνουν ημέρα με την ημέρα, με το φτωχό σε εισόδημα αγοραστικό κοινό να είναι σε απόγνωση.

Φωνάζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για τεκνοθεσία ΛΟΑΤΚΙ

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, ξαφνικά τίθεται με την μορφή διαρροών το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας τους, προκαλώντας τριγμούς στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έρευνα, ακόμα και οι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, είναι κάθετα αρνητικοί τόσο στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο φυσικά και στην τεκνοθεσία από αυτά τα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα το 60,7% και το 77,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία από τους ίδιους.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αν γίνονταν δημοψήφισμα, θα δήλωνε το ίδιο αντίθετη σε αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης, αναγκάζοντας τον σημερινό πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, αλλά και τους επόμενους πρωθυπουργούς, να μην ακουμπούσαν καν το λεπτό αυτό ζήτημα.

Μειοψηφία είναι και στην κυβερνητική κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όσοι προτίθενται να ψηφίσουν «ναι» σε επικείμενο νομοσχέδιο για το ίδιο θέμα, ειδικά στην τεκνοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφυλοφίλων πιθανότατα αν έρθει προς ψήφιση, να μην εγκριθεί, ακόμα και αν το ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με το κίνημα αλλαγής να μετρά και αυτό σοβαρές απώλειες.

Προς το παρόν το όλο ζήτημα έχει αφεθεί να αιωρείται στην κοινωνία και στα ΜΜΕ, αλλά θα έρθει λόγω και των ΠΥΚΝΏΝ δηλώσεων υπουργών, αφού αποτελεί προσωπική δέσμευση προεκλογικά και μετεκλογικά  του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το θέμα αυτό όμως οφείλει η κυβέρνηση να πάρει και την γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, αφού ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές, και δεν θα κοπάσουν εύκολα.

Υπενθυμίζουμε σχετικά με την πορεία των ψηφοφόρων ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών δεν ανέκαμψε ποτέ εκλογικά και τώρα διαλύθηκε σε δύο κομμάτια.   

Η Βία γίνεται καθημερινό φαινόμενο παντού στην ελληνική κοινωνία

Επίσης σε αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί λόγω εσωτερικών, εξωτερικών παραγόντων, της μετανάστευσης, και το ζοφερό μέλλον  που αποπνέει η όλη κατάσταση, έχουμε κατακόρυφη αύξηση της βίας των ανηλίκων.

Οι νέοι βλέπουν μπροστά τους δυστυχώς, ένα μέλλον που δεν θα το ονειρεύονταν και δεν θα το ήθελε κανένας, για τα παιδιά αυτά.

Χαμηλοί μισθοί και προοπτική, έλλειψη ευκαιριών για αναβάθμιση της θέσης τους, αδυναμία φοίτησης σε πανεπιστήμια λόγω οικονομικών δυσκολιών, έλλειψη ευκαιριών, και πολλά άλλα, οδηγούν πιθανόν μια μερίδα των νέων στην παραβατικότητα.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η έλλειψη γονικής προσοχής σε πολλά παιδιά, είτε γιατί δουλεύουν πολλές ώρες οι γονείς τους, είτε λόγω χιλιάδων διαζυγίων και των συνεπακόλουθων που έχουν προκληθεί, αλλά και  από πολλούς παράγοντες.

Όσες αναβαθμίσεις και αν δώσουν οι μεγαλύτεροι οίκοι  αξιολόγησης του κόσμου στην ελληνική οικονομία, το χρυσάφι  της χώρας μας είναι και θα είναι πάντα η νεολαία μας.

Αν η νεολαία αυτή παραστρατίσει και χάσει και τις λίγες ηθικές αξίες που έχουν απομείνει, μαζί με τις ευκαιρίες που θα πρέπει να υπάρχουν για αυτήν, τότε δεν θα πάει μπροστά η χώρα μας, ότι και να κάνουν όλοι αυτοί που είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της.        
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...