Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στους δρόμους τα τρακτέρ: Ένταση στην Καρδίτσα όταν δεν επιτράπηκε η είσοδος στον Ε65

Λεκτική ένταση σημειώθηκε μεταξύ Αγροκτηνοτρόφων του Νομού Καρδίτσας και δυνάμεων της Αστυνομίας, αφού δεν τους επιτράπηκε η άνοδος στον Ε65 με τρακτέρ προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του Ε65 με τον δρόμο να παραμένει κλειστός για περισσότερες από τρεις ώρες. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αγρότες δεν δέχθηκαν να ανέβουν στον Ε65 πεζοί, αφού όπως ανέφεραν τα τρακτέρ είναι το εργαλείο δουλειάς και επιβίωσης.

Αγανακτισμένοι στις δηλώσεις τους εμφανίστηκαν οι αγροκτηνοτρόφοι κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παλαμά που συνεχίζουν να έχουν τεράστια πρόβλημα. Εστίασαν στις καλλιέργειες που δεν μπορούν να καθαριστούν, στους κτηνοτρόφους των οποίων τα ζώα πνίγηκαν, στους ανθρώπους που ακόμη στεγάζονται σε δημοτικό σχολείο ή που ζουν σε σπίτια με υγρασία, ενω αναχώματα δεν έχουν φτιαχτεί. Αρκετοί δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ, τα 2.000 με 4.000 ευρώ, δεν γνωρίζουν το ύψος της τελικής αποζημίωσης χωρίς να ξέρουν πότε θα έχουν ξανά εισόδημα από φυτική και ζωική παραγωγή.

Ζητούν, πέραν απο την επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων, αποζημίωση στο 100% των ζημιών, 300 ευρώ ανά στρέμμα σε καλαμπόκι και βαμβάκι, 350 ευρώ ανά ζωο. Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες και στα μελισσοσμήνη οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Επίσης, μεταξύ άλλων αιτημάτων, ζητούν να μην ισχύσουν οι δεσμεύσεις από τη νέα ΚΑΠ.

Στον κόμβο του Πλατυκάμπου αγρότες με τα τρακτέρ τους

Ένα νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από διάφορα μέρη της Λάρισας που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου με τα τρακτέρ τους.

Στον κόμβο Πλακυκάμπου, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες από τις παρακάρλιες περιοχές, βρέθηκε ο εκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Σε δηλώσεις του κ. Κουρέτας τόνισε πως «η πρότασή μας για την Κάρλα βρίσκει αποδοχή…», ενώ πρόσθεσε «παλεύω γι΄αυτήν».

Δείτε το βίντεο απο τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την Κάρλα από το larissanet:

Σημειώνεται πως η πρόταση που έκανε ο έκανε ο Δημήτρης Κουρέτας – και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος γεωργικής ανάπτυξης – περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας, ώστε να αποστραγγιστούν τα νερά που συγκεντρώθηκαν εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών, όπως επίσης και την επέκταση της λίμνης Κάρλα, ώστε να έχει μελλοντικά μεγαλύτερες δυνατότητες συγκέντρωσης υδάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ