Κοινωνία

Προχωρά η κατασκευή του τελικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού

O αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος βρίσκεται υπό κατασκευή, όμως την ίδια ώρα προχωρούν και οι μελέτες, από την Ολυμπία Οδό, για το τελικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα newsauto.gr εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί η προωθημένη προκαταρκτική μελέτη οδοποιίας, προκειμένου να επιλεγεί η λύση που θα ενσωματωθεί στην νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα αποσταλεί για έγκριση.

Η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα μήκους 76,5 χλμ αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής, ενώ με την κατασκευή του ολοκληρώνεται ο μεγάλος οδικός δακτύλιος της Πελοποννήσου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Τρίπολη-Κόρινθος.

Την ευθύνη των μελετών έχει η Ολυμπία Οδός, με υπουργική απόφαση του 2022, βάσει της οποίας: δόθηκε εντολή στον Παραχωρησιούχο ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών στο τμήμα Α/Κ Εισόδου Πύργου – Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την έγκρισή τους από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, το Δημόσιο θα αποφασίσει για τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών στο τμήμα Πύργος (Α/Κ Εισόδου Πύργου)-Αλφειός- Καλό Νερό-Τσακώνα», αξιολογώντας τις συνθήκες, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ