Κοινωνία

Ρέντη: Ποιος είναι ο 18χρονος που συνελήφθη για τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Πως έφτασαν στα ίχνη του; Οδηγείται στον εισαγγελέα (Βίντεο)

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ένας 18χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.
Ο 18χρονος δράστης του σοβαρού τραυματισμού με φωτοβολίδα του αστυνομικού των ΜΑΤ ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τραυματίσει αστυνομικό κι αυτό ήταν η κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την εμπλοκή του 18χρονου στην επίθεση κατέδειξαν σε καταθέσεις τους τουλάχιστον άλλοι 4 – 5 χούλιγκαν που είχαν αντιληφθεί την δράση του ή είχαν ακούσει τις εκ των υστέρων αναφορές του.

Ομολόγησε την πράξη του
 

 

Ο 18χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Εγώ δεν γνώριζα πώς να την χρησιμοποιώ και το άτομο αυτό μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσω. Έριξα σε ευθεία βολή τη φωτοβολίδα, χτύπησε πρώτα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια καρφώθηκε στον μηρό του αστυνομικού. Εκείνος έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μετά επέστρεψα στο γήπεδο».

Την έριξε ευθεία βολή, η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε.

«Εκείνο το βράδυ ήμουν μέσα στο γήπεδο. Βγήκαμε έξω μια ομάδα περίπου 100 ατόμων. Εκεί υπήρχε ένα πρόσωπο που φορούσε κουκούλα full face. Μας έδωσε φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα και μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς».

Είχε δώσει δείγμα DNA


Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών. Έδωσε μάλιστα δείγμα DNA όταν του ζητήθηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του αξιοποιώντας μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσαν ο πατέρας, η μητέρα και ο 16χρονος αδελφός του καθ’ ομολογίαν δράστη ο οποίος ήταν και εκείνος στο γήπεδο.

«Καταστράφηκα»


Ο πατέρας του 18χρονου, μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε την στιγμή που οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και έμαθε για τη σύλληψη του παιδιού του.

«Ήρθε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δε μου έχει πει τίποτα. Με πήρε η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνει τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω… αν είναι αυτός. Καταστράφηκα».

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού
Ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ συνεχίζει να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να βρίσκονται συνεχώς από πάνω παρακολουθώντας συνεχώς την πορεία της υγείας του.

Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, με τα 24ωρα που περνούν να είναι κρίσιμα.

Σήμερα στον εισαγγελέα


Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρονου συλληφθέντα.

Σήμερα ο 18χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά με τις εξής κατηγορίες να τον βαραίνουν:

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας,

– Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες,

– Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες,

– Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού,

– Βιαιοπραγία από κοινού,

– Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού,

– Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας


Στο γενικότερο αυτό κλίμα, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν επιλεγεί τα πιο σκληρά.

Συζητήθηκε το αίτημα της Αστυνομίας να αποσυρθεί από τις αθλητικές διοργανώσεις, το ενδεχόμενο να διακοπούν για ένα διάστημα τα πρωταθλήματα ή να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και το πιο αυστηρό μέτρο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα εφαρμοστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές ώρες- Πλακώθηκαν ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών με τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό Α. Σίρσκι για την κατάρρευση του μετώπου (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει από τουλάχιστον 11 οικισμούς-Οι Ρώσοι προελαύνουν από Χάρκοβο έως Λιμάν­-Δύο...