Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πόσα πληρώνει επίσημα το ελληνικό κράτος σε επιδόματα αλλοδαπών που δεν δηλώνουν πουθενά το εισόδημα τους

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους επιχειρηματίες βάζει νέες ορθές θα λέγαμε  απαιτήσεις για όλους όσους πατούν το πόδι τους και ζουν ως παράνομοι ή νόμιμοι στην ελληνική επικράτεια.

Μέγα ζήτημα έχει ξεκινήσει με την φορολόγηση όμως όχι μόνο των ιδιωτών επιχειρηματιών, αλλά και  των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τις μικρές μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην χώρα μας.

Πλέον  πολλοί Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες ζητούν ανοικτά να μάθουν ποια και πόσα είναι πραγματικά τα επιδόματα τέκνων για παράδειγμα που καταλήγουν κυρίως σε αλλοδαπούς, καθώς σχεδιάστηκαν γι' αυτούς που δεν δηλώνουν στοιχειώδες εισόδημα, και αυτό είναι άδικο για το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας, καθώς όλοι οφείλουν να φορολογούνται όταν εργάζονται έστω και περιστασιακά.

Ακούγονται πολλά από πολλούς, αλλά κάποιος οφείλει να ενημερώσει επίσημα την κοινωνία για τα επιδόματα που παίρνουν για παράδειγμα οι νόμιμοι και οι  παράνομοι μετανάστες, τα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία επιδόματα κατά μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είναι σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερα από των Ελλήνων αναξιοπαθούντων πολιτών.

Το έτερο ερώτημα που βασανίζει πολλούς είναι από που ακριβώς προέρχονται αυτά τα χρήματα για τα επιδόματα, την ίδια στιγμή που έχουν υποβαθμιστεί πολλές μονάδες υγείας, ειδικά στην επαρχία, έχουμε έλλειψη προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών, και κυρίως ο Έλληνας στενάζει κάτω από την ακρίβεια των Σούπερ Μάρκετ και των εμπόρων που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν, λόγω του συστήματος που υπάρχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπάρχουν αλλοδαποί που ζουν στην χώρα μας χωρίς χαρτιά και δεν μπορούν να πάρουν επιδόματα, αναφέρουν άλλες πηγές, αλλά όλοι αυτοί κυκλοφορούν εντός ελληνικής επικράτειας, εργάζονται περιστασιακά, και πολλές φορές νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία απολαμβάνοντας το αγαθό της υγείας που είναι για όλους τους ανθρώπους.

Η εικόνα με τους αλλοδαπούς στις λαικές αγορές, στα πεζοδρόμια και τα παζάρια είναι γνώριμη στους Έλληνες επιχειρηματίες που καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους και φυσικά ζητούν το ίδιο για όλους ανεξαιρέτως προέλευσης να κάνουν το ίδιο.

Δεν θα έπρεπε όλοι αυτοί, οι αδήλωτοι αλλοδαποί μετανάστες, εφόσον διαμένουν ήδη στην χώρα μας, να έχουν ΑΦΜ και να ελέγχονται φορολογικά όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, αν δεν είναι να επιστρέψουν πίσω ή να φύγουν από την χώρα;

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί πολλούς, είναι ο αριθμός των αλλοδαπών στην Ελλάδα και οι χώρες προέλευσής τους. 

Εκείνο που φαίνεται, χωρίς να είναι πιθανότερο  είναι ότι στην Ελλάδα  ζουν αρκετά  περισσότεροι Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί, ενώ ισχυρή  παρουσία έχουν οι Αφρικανοί και Ασιάτες(Νιγηριανοί, Αλγερινοί, Σομαλοί, Αφγανοί, Μαροκινοί κά.

Επίσης στην χώρα μας έφτασαν μετά το 2014 χιλιάδες Σύριοι, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους.

Το θέμα πυροδότησε η ανακοίνωση ότι η Κύπρος ξόδεψε 500 εκατ ευρώ για το μεταναστευτικό και πήρε από την ΕΕ 29 εκατ

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν από τα κρατικά ταμεία για το μεταναστευτικό τα τελευταία τρία χρόνια. Στον Προϋπολογισμό του 2024 προβλέπονται δαπάνες ύψους €196 εκ., με το συνολικό κόστος της τετραετίας ν' αναμένεται να αγγίξει το μισό δις. Εντύπωση προκαλεί και το ποσό που ανέκτησε η Κυπριακή Δημοκρατία από τα ευρωπαϊκά ταμεία, το οποίο ανέρχεται μόλις στα 29 εκ. Ευρώ.

Τα ποσά αυτά δικαιολογούν και τις ανησυχίες όσων χαρακτηρίζουν το μεταναστευτικό δημοσιονομική βόμβα.
Υπενθυμίζεται ότι οι μεταναστευτικές ροές συγκαταλέγονται στους κινδύνους που πιθανόν να ανατρέψουν την εικόνα των δημόσιων οικονομικών τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, και αυτό το γνωρίζει το καθεστώς Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=c-kEFAiKNYk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ