Κοινωνία

Βασίλης Βασιλικός: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η σύζυγός του - Παρών και ο Κώστας Γαβράς (Εικόνες)

Ο Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Στο  Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να τον αποχαιρετήσουν βρίσκεται πλήθος κόσμου. Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθε από τη Γαλλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο. Τους συνδέει άλλωστε το «Ζ» το βιβλίο που έγραψε και Βασίλης Βασιλικός και έκανε ταινία ο Κώστας Γαβράς. 

Στο Α΄ Νεκροταφείο μεταξύ των άλλων βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ελενα Ακριτα, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Χρήστος Χωμενίδης.

Τελευταία επιθυμία του σπουδαίου συγγραφέα ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Ο Βασίλης Βασιλικός είναι ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς και άφησε το δικό του αποτύπωμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...