Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Προμαχώνας: Συνέλαβαν Βούλγαρο που είχε πάνω του χρήματα απάτης

Ένας ακόμη Βούλγαρος συνελήφθη λίγο πριν τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Ο 55χρονος, όπως φαίνεται είχε ρόλο "εισπράκτορα" σε μια συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το κλασικό πλέον πρόσχημα ότι οι στενοί συγγενείς τους έχουν τραυματιστεί σε τροχαίο. Μάλιστα την ώρα της σύλληψης η οποία έγινε στον Προμαχώνα Σερρών, ο άντρας είχε πάνω του κάποια από τα χρήματα που είχε πάρει από μια 86χρονη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο σταθερό του σπιτιού της σε περιοχή του δήμου Βέροιας το περασμένο Σάββατο από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και ότι δήθεν η κόρη της τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η ταραγμένη μητέρα δέχθηκε να πληρώσει το ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι της ένας 55χρονος από τη Βουλγαρία. Είχε, όμως, την ψυχραιμία να κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του «εισπράκτορα» και, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, τον έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.
 

Το σήμα για τις αναζητήσεις του οχήματος έφτασε άμεσα σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε την Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα Σερρών, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 495 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην 86χρονη και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο ζητήθηκε άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

Ο 55χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με την δικογραφία για απάτη που σχηματίστηκε σε βάρος του και η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του και να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος
Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...