Μητσοτάκης
Κοινωνία

Ο Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Βασιλικό: Αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ανέκαθεν είχε τον σεβασμό μου

Το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού, έστειλε στην οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω δήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ανέκαθεν είχε τον σεβασμό μου για την προσφορά του στα γράμματα, όσο και για την πίστη του στις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης.


Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού, μιας προσωπικότητας με ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ευτύχησε άλλωστε, να είναι από τους πιο πολυμεταφρασμένους πεζογράφους μας. Και, πάντα, μια φωνή ου τιμούσε την Ελλάδα και πέρα από τα σύνορά μας.

Ο Βασιλικός ήταν ένας αριστοτέχνης αφηγητής που για δεκαετίες ύφαινε ιστορίες οι οποίες γοήτευαν, οξύνοντας τον προβληματισμό του αναγνώστη. Υπήρξε, όμως, και ένας ενεργός πολίτης. Πολέμιος της δικτατορίας και, αργότερα, συμμέτοχος στην οικοδόμηδη της Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε και ως βουλευτής.

Αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ανέκαθεν είχε τον σεβασμό μου για την προσφορά του στα γράμματα, όσο και για την πίστη του στις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας. Τον ίδιο σεβασμό καταθέτω και σήμερα, μαζί με τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο και την κόρη του».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ