Κοινωνία

Τέλη κυκλοφορίας: «Τσουχτερό» πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για την παράνομη κυκλοφορία του οχήματος

Να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες τους έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, μέσα από την πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, όσοι έχουν όχημα στο όνομά τους μπορούν να «κατεβάσουν» το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, είτε κάνοντας σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet, είτε συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Επιπλέον, μέσα από το myCAR είναι δυνατό να γίνει άρση της ακινησίας του οχήματος, με παράλληλη ρύθμιση της πληρωμής για «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα».

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όποιον σκεφτεί να κυκλοφορήσει το όχημά του, δίχως να έχει πληρώσει.

Ειδικότερα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης,όπως αναφέρει το protothema.gr.

 

Άρση ακινησίας / Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Πρόκειται για μια επιλογή που έχουν κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες οχημάτων, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας «με τον μήνα» για το διάστημα που αντιστοιχεί στην κινητικότητα τους.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τέλη κυκλοφορίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για ορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Για την άρση της ακινησίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος:

-Εισέρχεται στην πλατφόρμα mycar, με τους κωδικούς TAXISnet,
-Επιλέγει το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία,

-Πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον μήνα ή μήνες κίνησης του τρέχοντος έτους,
-Γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης,
-Κάνει οριστική υποβολή του αιτήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτης σε ένα όχημα, όλοι οι συνιδιοκτήτες ενημερώνονται μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης ή με e-mail εφόσον έχει δηλωθεί, και εφόσον συμφωνούν πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ