Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πακιστανοί θα στηρίξουν πλέον το ασφαλιστικό - Θα νομιμοποιηθούν χιλιάδες μετανάστες για να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές

Μετά το νομοσχέδιο για την τεκμαρτή φορολόγηση των επιχειρηματιών οι οποίοι ξέφευγαν από την τσιμπίδα της εφορίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης εισέρχονται και οι αλλοδαποί που εργάζονται στην Ελλάδα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για χιλιάδες Πακιστανούς, και την συνάντηση του υπουργού εργασίας κ Γεωργιάδη με μέλος της πρεσβείας του Πακιστάν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι “ φυσικά και δεν είναι εφικτό να καταβληθούν οι οποιασδήποτε ασφαλιστικές εισφορές, αν πρώτα δεν νομιμοποιηθεί η παρουσία του αλλοδαπού εργαζόμενου στην Ελλάδα, και γι’ αυτό θα γίνει διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο η οποία έγραψε:

“Μου κάνει εντύπωση που κανένα μέσο δεν αναφέρεται στην συνάντηση του Άδωνι με δημοσιογράφο, όργανο της πρεσβείας του Πακιστάν. Σύμφωνα με τον Mohammad Jamil συμφωνήθηκε εισαγωγή εργατών από το Πακιστάν. Ισχύει; Ξέρει κανείς τίποτα; Γιατί τόση μυστικότητα;”

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός εργασίας:

“Δεν υφίσταται καμία τέτοια συμφωνία από εμένα καθώς δεν έχω καν την αρμοδιότητα. Το μόνον ζήτημα που τέθηκε ήταν προβλήματα των εδώ εργαζομένων από το Πακιστάν ως προς τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Στις χώρες που το Υπουργείο Μετανάστευσης επεξεργάζεται διακρατική συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνεται το Πακιστάν. Καλημέρα.”

Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση που αναζητά πόρους για να στηριχθεί κράτος και ασφαλιστικό σύστημα

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η σκόνη αφορά νομοσχέδιο νομιμοποιήσεως χιλιάδων μεταναστών εντός ελληνικής επικράτειας, για να είναι δυνατή τόσο η φορολόγηση τους, όσο και η καταβολή από τους ίδιους του ανάλογου ποσοστού στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Το φημολογούμενο νομοσχέδιο, κυκλοφορεί ως είδηση εδώ και μεγάλο διάστημα, έχοντας σκοπό να καλύψει το κενό των αποκαλούμενων “εργατών γης” μέσα από την νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών, με κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σχεδιασμός αφορά την δημιουργία προγράμματος που θα δώσει νομιμοποίηση σε άνω των 300.000 παράνομων μεταναστών οι οποίοι είτε δεν έχουν χαρτιά, είτε έχουν λήξει οι άδειες παραμονής τους.  

Οι παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, σχετικά με το μεγάλο πρόγραμμα νομιμοποίησης των μεταναστών για την κάλυψη «πιεστικών» αναγκών στην αγορά εργασίας βρίσκονται σε αρμονία με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο κ. Καϊρίδης δήλωσε ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν έργα-ορόσημα στα δημόσια έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, και ενός νέου αεροδρομίου στο νησί της Κρήτης.

«Δεν μπορούν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στη χώρα μας. Για παράδειγμα το Ελληνικό, το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κρήτης ή ο ΒΟΑΚ, η γραμμή 4 του Μετρό, αν δεν κάνουμε κάτι και στις κατασκευές για παράδειγμα», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο κ. Καιρίδης.

Το ασφαλιστικό της χώρας μας, με το πληθυσμό να είναι ήδη γερασμένος, θα έχει εκ νέου πρόβλημα σε μερικά χρόνια.

Η κυβέρνηση σπεύδει με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο να επιδιώξει να κλείσει τρύπες, γνωρίζοντας ότι πολλές χιλιάδες παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλουν  τις ασφαλιστικές εισφορές τους για να στηρίξουν το ελληνικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Δυστυχώς, η υπογεννητικότητα, η φυγή τόσων χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό, η κακοδιαχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, και η εισφοροδιαφυγή, έχουν προκαλέσει την σημερινή κατάσταση, για αυτό και οι μετανάστες θα κληθούν να πληρώσουν το μερίδιο τους στον τομέα αυτόν.
     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ