πατήρ Αντώνιος
Κοινωνία

Πατήρ Αντώνιος: "Προσεύχομαι να φανεί η αδικία και να επιστρέψω στην Κιβωτό"

Το φως της δημοσιότητας βλέπει για πρώτη φορά η απολογία του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος κατηγορείται από δύο φιλοξενούμενους της Κιβωτού του Κόσμου για ασέλγεια.

Σύμφωνα με την απολογία του ιερέα, την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, πίσω από τις καταγγελίες υπάρχουν «άλλα συμφέροντα» με σκοπό «να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της».

Αναφορικά με την πρώτη καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ο πατήρ Αντώνιος υποστήριξε στην απολογία του πως δεν είχε καμία προσωπική σχέση με τα παιδιά. «Η δική μου δουλειά δεν ήταν ούτε παιδαγωγός ούτε κοινωνικός λειτουργός. Τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν σε παραρτήματα και μόνο όταν ταξίδευα είχα κάποια συνομιλία μαζί τους όπως με όλα τα παιδιά», σημείωσε.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συνέντευξη του ανηλίκου, ο οποίος δήλωνε ευτυχισμένος στην Κιβωτό ωστόσο ανέφερε πως πίσω αυτόν κρύβονται συμφέροντα που θέλουν να καρπωθούν την περιουσία της οργάνωσης. «Όλα αυτά ίσχυαν μέχρις ότου αρχίσαμε να ταυτίζουμε την εμπλοκή του με την κλοπή στον Βόλο. Μάλιστα, ήξερε την κλοπή πριν το μάθουμε εμείς. Τότε αρχίσαμε να τον υποψιαζόμαστε και για άλλα πράγματα. Προφανώς, προβαίνει σ’ αυτήν την καταγγελία για να μας προλάβει να μην τον καταγγείλουμε στις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες της παραβατικής του συμπεριφοράς. Μάθαμε ότι εκβίαζε μικρότερα παιδιά να κλέβουν και να του φέρνουν χρήματα. Αργότερα μάθαμε ότι είχε προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κοπέλας στη Χίο, η οποία προέβη σε καταγγελία μαζί με την παιδαγωγό της στην Αστυνομία. Πιστεύω ακράδαντα ότι πίσω από τον Γ… βρίσκονται άλλα συμφέροντα που τον καθοδήγησαν στην καταγγελία, για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της».

Μάλιστα, ο ιερέας έκανε λόγο για πλύση εγκεφάλου: «Είμαι σίγουρος 100% ότι το παιδί το κατεύθυναν, του έκαναν πλύση εγκεφάλου εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία του να πάει στη μαμά του. Λυπάμαι που για τα συμφέροντά τους κάποιοι χρησιμοποίησαν και κατέστρεψαν αυτό το παιδί». 

Ο πατήρ Αντώνιος σημείωσε πως επιθυμία του είναι να φανεί η αδικία και να επιστρέψει στην Κιβωτό καθώς νιώθει ότι το έργο του έχει αλλοιωθεί. «Δεν κάνω κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον, αλλά προσεύχομαι στον Θεό να φανεί η αδικία και να επιστρέψω στην Κιβωτό κάποια στιγμή στο έργο που έφτιαξα από το μηδέν. Νιώθω ότι το έργο μου έχει αλλοιωθεί, έχει χαθεί ο εκκλησιαστικός χαρακτήρας».

Μετά την απολογία του, τον περασμένο Ιούλιο, ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να αποφασιστεί εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ