Κοινωνία

Ληστές θα δικαστούν το 2025 για κλοπές που έκαναν το... 2020

Ο Γιάννης Κουλιζάκος πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, περίμενε με υπομονή 3,5 χρόνια  να δικαστούν αυτοί που λήστεψαν το σπίτι του τον Αύγουστο του 2020 όμως χθες το πρωί της Παρασκευής καθώς πήγε στο  Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά  διαπείστωσε με δυσαρέσκεια πως η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε και μάλιστα ότι έχει πάρει αναβολή για το 2025!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο άτομα που ενώ έχουν συλληφθεί για κλοπή, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο Γιάννης Κουλιζάκος εκφράζει την αγανάκτηση του:

 

Μιλώντας στο newpost.gr, ο κ. Κουλιζάκος περιγράφει: «Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι εδώ και 3.5 χρόνια αφού έκαναν τη ληστεία στο σπίτι μου ,αφέθησαν ελεύθεροι από την πρώτη στιγμή και συνέχισαν την παραβατική δράση .Έχουν συλληφθεί όπως μαθαίνω άλλες 4 φορές και εξακολουθούν να κάνουν κανονικά τη ζωή τους εμπαίζοντας  το δικονομικό μας σύστημα και τη Δικαιοσύνη .Εκφράζω την απορία μου ,την οργή και την αγανάκτησή μου γιατί  για μία ληστεία χρειάζονται πέντε χρόνια για να  γίνει το δικαστήριο και αν γίνει και τότε .»

Νωρίτερα ο Γιάννης Κουλιζάκος είχε γράψει αγανακτισμένος στο facebook δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από το «βομβαρδισμένο» σπίτι του μετά τη ληστεία

 

«Αύγουστος 2020 απόγευμα, επιστρέφοντας με την οικογένεια μου στο σπίτι μας στην Καστέλα, διαπιστώνω όχι μόνο την παραβίαση του σπιτιού μας αλλά εικόνα λεηλασίας , βιβλικής καταστροφής. Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι μας και αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή, οικογενειακά κειμήλια , φεύγοντας δε το σπίτι μας είχε εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Και όχι μόνο, αφού το μένος και τα ζωώδη ένστικτά τους ξέσπασαν στο μικρόσωμο σκύλο μας τον Oscar τον οποίο κτύπησαν, κακοποίησαν βάναυσα.

Μετά από άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της ΕΛΑΣ , την οποία θερμά ευχαριστώ και πάλι, οι δράστες, Ρομά όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στην Δικαιοσύνη για να δικαστούν για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Το Δικαστήριο ορίστηκε μετά από 3 ½ χρόνια (!!!!!!! ) , σήμερα 24 Νοεμβρίου 2023, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι κατηγορούμενοι Ρομά όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα ήταν ελεύθεροι, συνεχίζοντας μετά  βεβαιότητας την εγκληματική τους δράση.

Και ενώ μετά από 3 ½ χρόνια ανέμενα το αυτονόητο , την απονομή της δικαιοσύνης , την τιμωρία των δραστών και την ηθική μου δικαίωση, το Δικαστήριο αποδέχθηκε τις προφάσεις των κατηγορουμένων για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και ανέβαλλε για το έτος 2025 !!!!!!

Είναι δυνατόν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά από 5 ΧΡΟΝΙΑ ??? ( εάν βεβαίως γίνει και τότε το Δικαστήριο !!!) .

Είναι δυνατόν οι κακοποιοί Ρομά να παραμένουν ελεύθεροι συνεχίζοντας την εγκληματική τους δράση;;;;

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Τροφή στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα είναι η ανοχή της Πολιτείας,η ανομία, η ατιμωρησία των δραστών…

Υ.Γ. Εάν επέστρεφα 10 λεπτά νωρίτερα ( γιατί τότε έφυγαν όπως οι κάμερες κατέγραψαν ) δεν ξέρω ποιος θα ήταν ο τυχερός , εγώ ή οι κακοποιοί ρομά ?»

Ελπίζω αλλά και  πιστεύω εγώ..»

Η υπόθεση αυτή δεν είναι η μοναδική καθώς χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά στα δικαστήρια με συνεχείς αναβολές .Η περίπτωση του Δράκου των Εξαρχείων είναι άλλη μία υπόθεση που δείχνει ότι η απονομή της Δικαιοσύνης κινείται με ρυθμούς χελώνας. Για την απόπειρα βιασμού το 2022 η δίκη είχε προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ