Κοινωνία

Αυστηρότεροι θα γίνουν οι νόμοι για όσους αλλοδαπούς τους παραβιάζουν

Εντύπωση έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι ο 23χρονος φερόμενος ως "δράκος των Εξαρχείων" είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για τον ίδιο λόγο μάλιστα αλλά παρόλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος. Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση λοιπόν πρόκειται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για όσους αλλοδαπούς προχωρούν σε κάποια παραβατική ενέργεια.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, θα γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τους μετανάστες που εγκληματούν, ενώ θα αυστηροποιηθούν και οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης σύμφωνα με το newsbeast.gr, επανέρχεται η δικαστική απέλαση, δηλαδή όσοι αλλοδαποί καταδικάζονται, θα απελαύνονται με δικαστή εντολή.

Σκοπός είναι η επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας για όσους εγκληματούν αλλά και η αντιμετώπιση του αισθήματος ατιμωρησίας που υπάρχει διάχυτο στην ελληνική κοινωνία.

Οπότε, σοβαρά αδικήματα όπως η απόπειρα βιασμού, θα τιμωρούνται το ίδιο σκληρά με την τετελεσμένη πράξη, δηλαδή ο ένοχος θα αντιμετωπίζεται σαν να είχε διαπράξει το έγκλημα που αποπειράθηκε να κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ