Κοινωνία

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Μολυσματική ασθένεια προσβάλλει τους σκύλους - Τι συστήνουν οι ειδικοί

Μία νέα μολυσματική ασθένεια προσβάλλει τους σκύλους και ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πρόκειται για την άτυπη λοιμώδη αναπνευστική νόσο των σκύλων όπως είναι η ονομασία της, με κτηνιάτρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να αναφέρουν ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί 200 κρούσματα.

«Έχουμε ένα καινούργιο μικρόβιο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι βακτήριο, δεν είναι ιός. Ένας ιός ο οποίος προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα», δήλωσε η κτηνίατρος Αθηνά Τραχήλη. Σκυλάκια που έχουν μολυνθεί με αυτό το μικρόβιο παρουσιάζουν συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία. «Παρουσίασαν συμπτώματα του αναπνευστικού, δηλαδή βήχα, ρινίτιδα, καταρροή, κόπωση και άτυπες πνευμονίες και μάλιστα αρκετά ζώα πέθαναν», συμπλήρωσε η κτηνίατρος.

Το ανησυχητικό στοιχείο για τους επιστήμονες είναι ότι η νόσος δεν ανταποκρίνεται σε καμία χορηγία αντιβιοτικών.

Συστήνεται ο σκύλος να μην έρχεται σε επαφή με άλλα κατοικίδια ή αδέσποτα και να μην τρώει ή να πίνει νερό από κοινά δοχεία

Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται από σκύλο σε σκύλο. Κτηνίατροι συμβουλεύουν να μην έρχονται σε επαφή με ξένα ή αδέσποτα κατοικίδια και να μην τρώνε ή πίνουν νερό από κοινά δοχεία.

Δείτε το ρεπορτάζ του mega:

«Θα πρέπει να πηγαίνουν ετήσια στον κτηνίατρό τους να εξετάζουν το ζώο και να γίνονται τα απαραίτητα προληπτικά εμβόλια», ανέφερουν οι κτηνίατροι.

Δεν έχουν αναφερθεί ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να προσέχουν τυχόν συμπτώματα στο κατοικίδιό τους και να συμβουλευτούν άμεσα τον γιατρό τους αν δουν κάτι ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...