Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φυλακή του Σόρος ονομάζει την ΕΕ ο Ούγγρος πρωθυπουργός: “Διαλύεται η Ευρώπη λόγω μεταναστών ακρίβειας και εγκληματικότητας”

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποιεί για την κατάρρευση της Ευρώπης αναφέροντας επιγραμματικά τα εξής :

▫️Το μοντέλο των Βρυξελλών της Ευρώπης οδηγεί στο χάος.

▫️Όλο και λιγότεροι εργάζονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν χωρίς δουλειά, η δημόσια τάξη εξαφανίζεται.

▫️Οι συνέπειες της μετανάστευσης είναι ανεξέλεγκτες.

▫️Η τρύπα του χρέους μεγαλώνει και μεγαλώνει και οι επενδυτές μεταφέρουν τα χρήματά τους από την Ευρώπη στην Αμερική και την Ασία.

▫️Μέχρι το 2030, η Αγγλία και η Γαλλία δεν θα είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων οικονομικών χωρών στον κόσμο και η Γερμανία θα είναι μόλις δέκατη.

▫️Δεν θέλουμε να γίνουμε σκλάβοι του χρέους του Σόρος, δεν θέλουμε να είμαστε μια ζώνη ομαδικών πολέμων και ένας κόσμος γκέτο μεταναστών. Και με ένα σωρό εσωτερικά προβλήματα, η Ευρώπη αποφάσισε ότι ήταν σε θέση να «παρέχει βοήθεια» στην Ουκρανία;!”, τόνισε ο ίδιος.

Ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ θα δημιουργήσει νέες μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ

Το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τον εκτοπισμό χιλιάδων Παλαιστινίων από την Βόρεια Γάζα στη Νότια λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, μέρος των οποίων εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει στην ΕΕ.

Αυτό αποτελεί καμπανάκι για κατακόρυφη αύξηση το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Frontex εξάλλου επισήμως αναφέρει ότι τους πρώτους 10 μήνες του 2023, καταγράφεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών προερχόμενων από την Τουρκία, σε Έβρο και Αιγαίο, σε ποσοστό 24%.


 
Πόσα χρήματα χρειάζεται μια μέση οικογένεια τον μήνα στην Ελλάδα το 2023;

Ανάρτηση  σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι:

“Πρέπει να μετράμε και το μέσο κόστος διαβίωσης. Είμαι σίγουρος ότι με 1500 ευρώ μια οικογένεια με ενοίκιο ρεύμα νερό ιντερνετ κινητή τηλεφωνία διατροφή ρουχισμός μονο για παιδιά κοινόχρηστα πετρέλαιο αυτοκίνητο διακοπές μόνο το καλοκαίρι σε κοντινή παραλία, ΖΕΙ;;;”

Πόσα χρήματα όμως χρειάζεται πραγματικά μια μέση οικογένεια μηνιαίως για να ζήσει αξιοπρεπώς, σε μια περίοδο στην οποία η ακρίβεια  καλπάζει και η αγοραστική δύναμη του Έλληνα εξανεμίζεται παρά τις αυξήσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση;

Με εντελώς συντηρητικό υπολογισμό μια μέση ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά δαπανά σε ενοίκιο, δόση, λίαν απαραίτητες αγορές και σούπερ μάρκετ, καύσιμα, και πληρωμή κάποιων λογαριασμών τα 2/3 του μισθού των δύο γονέων, αν δουλεύουν βέβαια και οι δύο.

Αυτό το ποσό με συντηρητική εκτίμηση μπορεί να φτάνει 1500-1600 ευρώ το μήνα.  

Αν προστεθούν και τα έξοδα παιδιών που βρίσκονται στο Λύκειο για παράδειγμα, φροντιστήρια και έξοδα μετακίνησης τότε η κατάσταση ξεφεύγει πραγματικά.

Αυτό είπαμε αφορά μια μέση οικογένεια με τους δύο γονείς να εργάζονται και να αμείβονται με 1000 ευρώ τουλάχιστον.

 Αν πάμε στην πλειοψηφία που αμείβεται με τον βασικό μισθό 750-850, τότε ούτε πετρέλαιο φτάνει για να ζεσταθούν τον χειμώνα, ούτε οτιδήποτε άλλη αγορά είναι εφικτή, αφού πολύ απλά τα χρήματα δεν φτάνουν, και για αυτό βοηθούν οι συνταξιούχοι γονείς , που έχουν γίνει οι αιμοδότες της ελληνικής οικογένειας που παλεύει στην κυριολεξία να μεγαλώσει τα παιδιά της, ενώ η προοπτική για το μέλλον είναι τουλάχιστον δυσοίωνη, σύμφωνα και με ειδικούς στην ΕΕ, για την πορεία του πληθωρισμού  που καλπάζει στην κυριολεξία με την Λαγκάρντ να ετοιμάζει και νέα αύξηση επιτοκίων.     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ