Κοινωνία

«Ιερός πόλεμος» στην Εκκλησία της Αιθιοπίας στην Ελλάδα - Αλληλομηνύσεις, ψευδορκίες και μισό εκατ. ευρώ από εκδηλώσεις

Κλεμμένα θρησκευτικά αντικείμενα λατρείας, 500.000 ευρώ, η μήνυση που υπεβλήθη και η κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης που ταλανίζει την Εκκλησία της Αιθιοπίας στην Ελλάδα. Ένας ιερέας και μέλη του ΔΣ του Σωματείου με την επωνυμία «Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αθήνας» βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη από το 2017, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο Πατριαρχείο Αξώμης.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017 όταν ο ιερέας Γίργκα Γκεμπρέγιεσους κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης εναντίον του ΔΣ του Σωματείου για παρακώλυση του λειτουργικού του έργου, αλλά και για κλοπή θρησκευτικών αντικειμένων με τα οποία να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Αποτέλεσμα της παραπάνω μήνυσης ήταν το μέλος του ΔΣ του Σωματείου η Μεσέρετ Γουλντεμάριαμ να κινηθεί νομικά εναντίον του ιερέα τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της «...ο εγκαλούμενος δεν γνωρίζει καν ποια είμαι ούτε δύναται να με αναγνωρίσει εξ όψεως καθώς εκείνος αν και εμφανίστηκε στην Εκκλησία μας την 30.4.2017 ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τους πιστούς που ήμαστε συγκεντρωμένοι εκεί, αντιθέτως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισέλθει στην εκκλησία συνοδευόμενος με μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων οι οποίοι επανειλλημένως έχουν δημιουργήσει εντάσεις και προβλήματα τόσο εντός της εκκλησίας όσο και στο Σωματείο μας του οποίου μέχρι πρότινος υπήρξαν μέλη και να οικειοποιηθεί ξένη περιουσία».

Η καταγγέλλουσα αναφέρει επίσης ότι κατά το χρονικό διάστημα για το οποίο την κατηγορεί- μαζί και τα άλλα μέλη του ΔΣ του Σωματείου ότι έκλεψαν λατρευτικά αντικείμενα- ο ιερέας εκείνη βρισκόταν στην Αιθιοπία.

«Ο εγκαλούμενος στην καθολοκληρίαν ψευδή από 27.12.2017 μήνυσή του ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η δήθεν κλοπή των αντικειμένων λατρείας που βρίσκονται εντός του Ιερού Ναού που έχει παραχωρηθεί στην εκκλησία μας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Πολύγωνο Αττικής, έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 16.12.2017 έως την 27.12.2017 πράγμα το οποίο καθιστά τη μήνυσή του εντελώς αόριστη, αφού δεν διευκρινίζει ποια ημέρα δήθεν ετελέσθη το αδίκημα της κλοπής και από εμένα προσωπικά.

Ο ισχυρισμός περί κλοπής είναι παντελώς ψευδής δεδομένου ότι ο ίδιος ο εγκαλούμενος γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα λατρείας βρίσκονται εντός του συγκεκριμένου οικήματος δεν ανήκουν ούτε σ’αυτόν ατομικά ούτε και σε οποιονδήποτε άλλον που καθ’οιονδήποτε τρόπο νομιμοποιείται να εκπροσωπεί και ότι τα φερόμενα ως κλαπέντα ανήκουν και είναι μόνο στο Σωματείο με την επωνυμία Αθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αθήνας δεδομένου ότι αποτελούν δωρεές των μελών αυτού προς το Σωματείο και επομένως ούτε υφίσταται οποιαδήποτε μορφή κλοπής ούτε οποιαδήποτε μορφή ιδιοκτησίας του εγκαλούμενου πάνω σε αυτά που να τον νομιμοποιεί να ασκήσει την ανωτέρω μήνυσή του και ούτο το γνωρίζει σαφώς και βεβαίως και εν γνώσει του προέβη στην ψευδή μήνυσή του εναντίον μου προκείμενου να με δυσφημίσει και να με καταστήσει ύποπτο της δήθεν κλοπής”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική διαμάχη έχει ως αιτία μισό εκατομμύριο ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές και εκδηλώσεις του Σωματείου και το οποίο ήθελε να διαχειριστεί ο ιερέας της εκκλησίας για τους σκοπούς της. Την περασμένη Παρασκευή λόγω αποχής των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο δεν εκδικάστηκε η μήνυση του μέλους του Σωματείου εναντίον του ιερέα και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδορκίας του ιερέα της Εκκλησίας της Αιθιοπίας και του μέλους του Σωματείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...