Κοινωνία

Από τον βορρά μέχρι τον νότο σε πολλά σημεία της χώρας οι ρομά αντιδρούν! Θήβα – Μέγαρα – Θεσσαλονίκη: Επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας (Βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες Ρομά από τον καταυλισμό στον Βλυχό πραγματοποίησαν πορεία και έφτασαν στο ύψος του ΣΕΑ στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Εκεί άρχισαν να πετάνε πέτρες προς την εθνική οδό ενώ έστησαν και οδοφράγματα στον παράδρομο ανάβοντας φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια των επεισοδίων λεωφορείο που επέστρεφε από το Ναύπλιο δέχθηκε επίθεση με πέτρες με συνέπεια να σπάσουν τα παράθυρα.

Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ έκλεισε και η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω συγκέντρωσης ατόμων.

Νωρίτερα ένταση χωρίς επικράτησε και στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο όταν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και άτομα άναψαν φωτιά χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

Από χθες το μεσημέρι, ομάδες νεαρών ατόμων Ρομά – ανάμεσα τους έφηβοι και παιδιά – βάζουν φωτιές σε κάδους και πυρπολούν αντικείμενα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου.

Δεκάδες άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη.

Η πλευρά του ρομά κατήγγειλε ότι στο σημείο της δολοφονίας του 17χρονου, έπλυναν τον δρόμο και όταν πήγε η Σήμανση δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά της.

Επίσης ανέφεραν ότι καθάρισαν την σορό του 17χρονου και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ