Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάλι τα ίδια! Επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα -Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου (urd)

Νεότερη ενημέρωση

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με το thriassio.gr ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες λεωφορείου τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομια.

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο - Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς - Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς - Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Ομάδες Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από σφαίρα αστυνομικού

Ένταση επικρατεί στα Μέγαρα με ομάδες Ρομά που συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα από τον παράδρομο της εθνικής πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτύριας Ρομά  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει διακοπεί από το 39ο μεχρι 42ο χλμ ενώ κλειστή είναι και η παλιά Εθνική Οδός στο ύψος των Μεγάρων.

Επεισόδια σε Θήβα και Θεσσαλονίκη

Από το μεσημέρι, ομάδες νεαρών ατόμων Ρομά -ανάμεσα τους έφηβοι και παιδιά- βάζουν φωτιές σε κάδους και πυρπολούν αντικείμενα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου.

Αυτή την ώρα επεισόδια σημειώνονται στον οικισμό «Τσαΐρια» στην Περαία, καθώς και στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά με αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν επί τόπου.

Περίπου 20 Ρομά βγήκαν στην οδό Πόντου και έκλεισαν τον δρόμο βάζοντας φωτιά σε αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.


Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να απωθησουν τα άτομα τα οποία συνεχίζουν να φωνάζουν και να ρίχνουν πυροτεχνήματα στον αέρα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές που άναψαν, ενώ τα άτομα, μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., έχουν μπει στον οικισμό.

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο

Νέα ένταση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Τρίτης στη Θήβα με Ρομά να βάζουν φωτιές και να στήνουν οδοφράγματα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Χρήστου από πυροβολισμό αστυνομικού το βράδυ του Σαββάτου.

Ένταση επικράτησε και στην Αλίαρτο όπου ομάδες ατόμων έχουν κλείσει με φωτιές την περιφερειακή οδό Θηβών – Λειβαδιάς όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ντασιώτης.

Κλειστή η επαρχιακή οδός Λιβαδειάς Θήβας σε δύο σημεία, στο ύψος της Αλιάρτου και στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί της Θήβας.

Εξαγριωμένοι Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου από την Αλίαρτο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε 24 ώρες.

Ισχυρή Αστυνομική δύναμη παρακολουθεί από απόσταση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει ένταση και τα επεισόδια επεκταθούν.
 

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε 24 ώρες.

Ισχυρή Αστυνομική δύναμη παρακολουθεί από απόσταση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει ένταση και τα επεισόδια επεκταθούν αναφέρει το tvstar.gr.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ