Κοινωνία

Δημοσκόπηση Alco: To 54% θεωρεί μειονέκτημα την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Μειονέκτημα θεωρεί το 54% των ψηφοφόρων την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα:

Μειωμένη σεισπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω συρρίκνωσης καθώς η συσπείρωση του κόμματος βρίσκεται πλέον στο 60%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Διαγραφές

Οι αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Στέφανου Τζουμάκα έχουν διχάσει τους πολίτες, με το 42% να επιθυμούν να ανακαλέσει ο πρόεδρος την απόφασή του, ενώ το 38% ζητά να επιμείνει. Ένα ποσοστό της τάξης του 20% δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων το 25% επιθυμεί τη διαγραφή των τεσσάρων, το 31% να ανακαλέσει ο κ. Κασσελάκης, ενώ το 44% δεν απαντά.

 

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμέινουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Πλεονέκτημα ή μειονέκτημα η εκλογή Κασσελάκη;

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη. Το 54% την θεωρεί μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά.

Στους ψηφοφόρους του κόμματος οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.

NΔ: Συσπείρωση και κυβερνητικό έργο

Σε ότι αφορά τη ΝΔ η συσπείρωσή της φθάνει το 82% με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες 2% σε ΣΥΡΙΖΑ και 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιμένοι, το 19% λίγο, 22% αρκετά και 3% πολύ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...