Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κέρκυρα: Σε ύφεση αυτή την ώρα η πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο (upd)

Υπενθυμίζεται ότι οι φλόγες έφτασαν δίπλα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού, σε αγροτοδασική έκταση και σε ελαιώνα. Αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών να περιορίσουν τα τρία διαφορετικά μέτωπα με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να φτάνουν κατά περιόδους με ριπές τα 8 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη μάχη της κατασβεσης, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, υδροφόρες και εκσκαφείς ιδιωτών , ενώ εθελοντές απομάκρυναν ελαιόδιχτα κάτω από τις ελιές τα οποία αποτελούν ευφλεκτη ύλη. Αυτή την ώρα οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταλαγιάσει, ωστόσο υπάρχει φόβος το απόγευμα να ισχυροποιηθούν και πάλι.

Αρχικό κείμενο

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από καλάμια, ωστόσο πολύ γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να απειλεί σπίτια, αφού οι φλόγες βρίσκονται δίπλα σε αυλές.

Νωρίτερα στην περιοχή ήχησε το 112, καθώς δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

Μεγάλη φωτιά στην βόρεια Κέρκυρα

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος 4 αεροσκάφη, η πολιτική προστασία του δήμου Βόρειας Κέρκυρας καθώς και πολλοί εθελοντές που έσπευσαν να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ