Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τι αποκαλύπτει το κατοικίδιό σας για την προσωπικότητά σας;

Ίσως ανέκαθεν ήταν, απλά μάλλον τώρα το συνειδητοποιούμε περισσότερο.

Σε όλο και πιο πολλά σπίτια μπορεί να δει κάποιος ένα μικρό φουντωτό κουτάβι ή μια μυστηριώδη γάτα ή ένα εντυπωσιακό παπαγαλάκι, πολύχρωμα ψαράκια ή για τους πιο τολμηρούς, ένα ιγκουάνα.

Σκεφτείτε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που έχει υιοθετήσει ένα ζώο συντροφιάς αγγίζει το 60%, δείχνοντάς μας ότι αυτά τα πλάσματα μας έχουν γίνει απαραίτητα και υπενθυμίζοντάς μας τα άπειρα οφέλη που έχουν τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία.

Ανάλογα, μάλιστα, τι κατοικίδιο επιλέγουμε να υιοθετήσουμε, αποκαλύπτονται πολλά και για τον χαρακτήρα μας.

Πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, υποστηρίζουν ότι οι κηδεμόνες κατοικιδίων επιλέγουν αυτά που τους μοιάζουν περισσότερο, είτε εμφανισιακά είτε στον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους.

Για παράδειγμα, ένας εσωστρεφής άνθρωπος είναι πιθανότερο να επιλέξει μια γάτα ως κατοικίδιο, ενώ ένας εξωστρεφής άνθρωπος είναι πιθανότερο να υιοθετήσει σκύλο.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι αποκαλύπτει το δικό σας κατοικίδιο για την προσωπικότητά σας!

1. Σκύλος

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι τείνουν να είναι περισσότερο ενεργητικοί, δραστήριοι και εξωστρεφείς. Σε γενικές γραμμές, οι σκυλογονείς είναι άτομα που αγαπούν τους κανόνες και τους αρέσει να τους τηρούν, γεγονός που τους καθιστά περισσότερο απαιτητικούς, αυστηρούς και σχολαστικούς από κηδεμόνες άλλων κατοικιδίων. Οι άνθρωποι που έχουν σκύλο έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, διεκδικητικότητα και ορισμένοι είναι αρκετά πιο συναισθηματικοί και ενθουσιώδεις. Επιπλέον, είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η μοναξιά και προτιμούν να περνάνε την ημέρα τους παρέα με την οικογένειά τους ή τους φίλους τους.

2. Γάτα

Ας δούμε τώρα τους μεγάλους «αντιπάλους» των σκυλογονιών, τους γατογονείς. Οι γατογονείς, λοιπόν, τείνουν να είναι επαναστάτες ή ελεύθερα πνεύματα από τη φύση τους. Πρόκειται για άτομα πολύ δημιουργικά, αρκετά εσωστρεφή που αγαπούν τη μοναξιά και δεν τους πειράζει να κάνουν πολλές δραστηριότητες χωρίς παρέα, όπως για παράδειγμα ακόμα και να πάνε μόνα τους διακοπές. Οι γατογονείς είναι άνθρωποι που πιθανότατα δουλεύουν πολλές ώρες, οπότε προτιμούν ως κατοικίδια αυτά τα αιλουροειδή τετράποδα, που είναι τόσο ανεξάρτητα όσο και εκείνοι.


3. Πτηνό

Τι ισχύει για τους ανθρώπους που έχουν καναρίνια ή παπαγαλάκια; Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και εκδηλωτικοί. Ή τουλάχιστον έτσι λένε οι έρευνες. Συνήθως είναι πολύ εκφραστικοί, έχουν ισχυρή και κυρίαρχη προσωπικότητα, είναι αισιόδοξοι και άνθρωποι εμπνέουν όσα άτομα συναναστρέφονται. Μάλιστα, τείνουν να είναι λίγο περισσότερο στοργικοί και ευγενικοί από τους ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει κάποιο άλλο ζωάκι συντροφιάς.

4. Ερπετό

Τα άτομα που έχουν εντάξει την οικογένειά τους ένα ερπετό θεωρούνται πραγματικά μοναδικά. Είναι πολύ ανεξάρτητα, αρκετά απρόβλεπτα και εντελώς αντισυμβατικά. Είναι άτομα που μπορείς να βασιστείς επάνω τους, δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν ό,τι έχουν βάλει στο μυαλό τους και είναι απολύτως προσηλωμένα στον κάθε τους στόχο. Συνήθως, οι κηδεμόνες ερπετών δεν απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν τελικά βρεθούν στο επίκεντρο δεν θα είναι ικανοί να μαγέψουν τους συνομιλητές τους.

5. Ψάρι

Τέλος, ας δούμε τι αποκαλύπτει η επιλογή ψαριού ως κατοικίδιο, για τον χαρακτήρα των κηδεμόνων τους. Οι άνθρωποι, λοιπόν, που επιλέγουν ψαράκια τείνουν να έχουν περισσότερο χιούμορ, να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις πιο χαλαρά και να είναι αισιόδοξοι. Είναι αυτάρκεις και μπορούν να χαρακτηριστούν ως συναισθηματικά πιο δυνατοί και ήρεμοι από τους ανθρώπους που επιλέγουν κάποιο άλλο ζωάκι.

Τελευταίες σκέψεις

Φυσικά, τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν ισχύουν για όλους, αλλά είναι μια γενική εικόνα του κάθε κηδεμόνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ουσιαστική σημασία τι κατοικίδιο έχετε ή αν έχετε περισσότερα από ένα ή και διαφορετικού είδους. Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίζουμε όλοι ανεξαιρέτως, τα ζώα ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας και της οικογενείας μας.

Αυτά τα πλάσματα εξαρτώνται από εμάς για την φροντίδα, τη διατροφή τους και την στέγη τους. Το να αγκαλιάσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά το αγαπημένο μας κατοικίδιο, να παίξουμε μαζί του και να θαυμάσουμε την αθωότητά του, είναι μάλλον η καλύτερη θεραπεία που μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά, μέσα σε όλες αυτές τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και ας αφήσουμε λίγο πίσω τα προβλήματα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να απολαύσουμε τη ζωή είναι να βρούμε την ευτυχία στα μικρά καθημερινά πράγματα. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το κάνουμε μαζί με τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ