Κοινωνία

Ήρθαν, σκότωσαν και έφυγαν σαν κύριοι! «Κανείς Κροάτης χούλιγκαν των BBB δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα»

Εμπόδια βάζουν οι Κροάτες με νομικά τρικ για να μην εκδώσουν τους χούλιγκανς για τους οποίους η Ελλάδα έχει στείλει μέσω τη Ιντερπολ ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα όπως έγραψε η Jutarnji List: «Προς το παρόν, φαίνεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο στο Ζάγκρεμπ, είτε λόγω προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων είτε λόγω ανεπαρκούς “ποιότητας” των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, δεν θα εκδώσει ούτε ένα μέλος της BBB στην Ελλάδα»

Η κροατική εφημερίδα εξηγεί το πως:

«Η Ελλάδα θα πρέπει να διορθώσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε για τον Ivan P. (21χρ) και να το στείλει ξανά στο δικαστήριο του Ζάγκρεμπ

Αφού η Εξωδικαστική Επιτροπή του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο Ζάγκρεμπ αποφάσισε την Πέμπτη να περατώσει τη διαδικασία εναντίον ενός μέλους της ομάδας οπαδών Bad Blue Boys (BBB) ​​λόγω του γεγονότος ότι άλλες ποινικές διαδικασίες εκκρεμούν εναντίον του στην Κροατία, το ίδιο το πάνελ την Παρασκευή, σε σχέση με ένα άλλο καταζητούμενο μέλος της BBB ζήτησε από την Ελλάδα να συμπληρώσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε»

– Το Συμβούλιο αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα δεδομένα από την Ελλάδα. Δηλαδή, η βάση για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης πρέπει να είναι μια εθνική απόφαση δικαστικής αρχής σχετικά με τη στέρηση της ελευθερίας του προσώπου του οποίου ζητείται η παράδοση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν προσδιορίζει την απόφαση της προσωρινής κράτησης. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο δεν γνωρίζει ποια είναι στην πραγματικότητα η βάση για την έκδοση αυτού του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Αυτό θα ζητηθεί από την Ελλάδα αμέσως και μόλις φτάσουν αυτές οι πληροφορίες, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου και, φυσικά, μετά θα ληφθεί απόφαση – δήλωσε ο Krešimir Devčić, δικαστής και εκπρόσωπος του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο Ζάγκρεμπ.

Όσο για το τρίτο μέλος του BBB που καταζητείται στην περιοχή του Ζάγκρεμπ, τον Filip Ž., είναι βέβαιο ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ζάγκρεμπ δεν θα τον εκδώσει στην Ελλάδα επειδή εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αυτόν είναι πανομοιότυπο με αυτό που εκδόθηκε για τον προαναφερθέντα Ivan P.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος