Κοινωνία

Λέρος: Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας


Στα πρόθυρα της απόλυτης διάλυσης βρίσκεται το Ακτινολογικό Τμήμα του Κρατικού Θεραπευτηρίου -Κ.Υ Λέρου, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, ΚΥ Πάτμου, Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησίου), καθώς το Τμήμα μένει χωρίς γιατρό έως τέλος Οκτώβρη, λόγω κανονικής αδείας της μοναδικής ακτινολόγου.

Για εγκατάλειψη και άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου, από τη Διοίκηση και την 2η ΥΠΕ, όπως του Ψυχιατρικού όπου μία γιατρός περιθάλπει 250 ασθενείς, κάνει λόγο η ΕΙΘΕΛ μιλώντας για τραγική υποστελέχωση με αφορμή και τις συνταξιοδοτήσεις.

«Αντί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έστω και την ύστατη στιγμή προκειμένου να διασωθεί η δημόσια υγεία, παραμένουν κρυφοί θεατές της κατάρρευσής της», υπογραμμίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου, απαιτώντας άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του οργανογράμματος και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...