Κοινωνία

Αγία Όλγα: Αυτές είναι οι εικόνες ντροπής που οδήγησαν στην καρατόμηση της διοίκησης του νοσοκομείου (βίντεο)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» μετά τις καταγγελίες για τραγικές συνθήκες νοσηλείας.

Αγία Όλγα: Όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση

Δείτε βίντεο του mega:

Η καλή κατάσταση των νοσοκομειακών χώρων, ώστε να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας.

Επειδή πολλά νοσοκομεία έχουν πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή τους με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά ταύτα, και έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου .

Με εντολή του Υπουργού Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου παύεται από τα καθήκοντά της, ενώ ξεκίνησαν ήδη εργασίες προσωρινής αποκατάστασης, ώστε η πτέρυγα να είναι λειτουργική και οι συνθήκες ανθρώπινες για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.

Αγία Όλγα: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο

Το πρωί της Τρίτης (3/10/2023) είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο οποία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες για την άθλια κτιριακή κατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Η κλινική εκπέμπει SOS, είκοσι ασθενείς χρησιμοποιούν αυτές τις άθλιες τουαλέτες» ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Αβραμίδης, Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, περιγράφοντας επίσης τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρας Κούνα, η οποία αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση που αναγκάζονται να διαβούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

«Ήταν ένα κτήριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτήριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους, οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει κάτι να αλλάξει», ανέφερε η ίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ