Κοινωνία

Τουρκία: Σχεδόν στο 60% o πληθωρισμός - Στα ύψη το πετρέλαιο


Ο πληθωρισμός στην Τουρκία ξεπέρασε πιθανότατα το 60% για πρώτη φορά φέτος, καθώς το υψηλότερο ενεργειακό κόστος περιπλέκει τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της χώρας για συγκράτηση της εγχώριας ζήτησης.

Ο ρυθμός της ετήσιας αύξησης των τιμών επιταχύνθηκε κοντά στο 62% τον περασμένο μήνα από σχεδόν 59% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση οικονομολόγων του Bloomberg. Η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία την Τρίτη.

Το ποσοστό του πληθωρισμού σε μηνιαία βάση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,8%, σχεδόν στο μισό του 9,1% που καταγράφηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα. Αυτό προκύπτει από τη φθίνουσα επίδραση των θερινών φορολογικών αυξήσεων, ακόμη και όταν το κόστος των τροφίμων και των υπηρεσιών συνεχίζει να τροφοδοτεί τον ετήσιο πληθωρισμό.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο της πόλης της Κωνσταντινούπολης ανήλθε στο 73% τον Σεπτέμβριο, από 74% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...