Κοινωνία

Μπέος: «Στο 70% έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στον Βόλο»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ελπίζει μέχρι αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα και σταδιακά, σε διάστημα 10 ημερών το αργότερο, το νερό θα έχει πάει σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε πως από την πρώτη κακοκαιρία, ό,τι φτιάχτηκε για την υδροδότηση, καταστράφηκε.

«Γύρω στο 70% ο Βόλος έχει ρεύμα κι ελπίζουμε ως αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μπορεί να περάσουν χωρίς ρεύμα το υπόλοιπο 30% τη νύχτα. Ετσι μου μετέφεραν από τη ΔΕΗ. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους όσοι εργάζονται. Ειδικά για τους εργαζόμενους σε αυτές τις συνθήκες», είπε αρχικά ο δήμαρχος Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οσον αφορά το νερό, με τις νέες καταστροφές, ό,τι φτιάξαμε, έστω και προσωρινά, κατέρρευσαν. Εχουν γίνει κάποιες επισκευές. Το 30% σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχει νερό. Ελπίζω ως αύριο το βράδυ να αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ώστε να έχουν και νερό όλοι οι κάτοικοι και στα χωριά. Υπομονή από τον κόσμο. Δεν θέλω να δίνω ελπίδα ψεύτικη, αλλά μία εβδομάδα με δέκα μέρες στα χωριά δεν προβλέπω να πάρουν νερό. Οπου δεν θα υπάρχει νερό μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, θα σταλούν παλέτες με νερά στους κατοίκους», είπε αρχικά ο δήμαρχος Βόλου.

Μπέος: Δεν μπορεί η Περιφέρεια να καθαρίσει σε 15 μέρες εκατομμύρια τόνους φερτών υλικών

Σε ερώτηση για το τι εργασίες έγιναν ώστε να αποφευχθούν οι χθεσινές καταστροφές, ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε:

«Τα φρεάτια δεν ήταν πρόβλημα. Οι λάσπες και τα φερτά υλικά δημιούργησαν προβλήματα. Τα ποτάμια και τα ρέματα ανήκουν στην Περιφέρεια. Πρέπει το κράτος να τα παραχωρήσει στον δήμο. Να έχουμε εμείς την ευθύνη. Δεν καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια τα ρέματα, αλλά και πώς να το κάνουν όταν υπάρχουν εκατομμύρια τόνοι φερτά υλικά, για τα οποία χρειάζονται τρεις μήνες για να καθαριστεί ο ποταμός; Δεν πρόλαβαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Εκαναν ό,τι μπορούσαν. Τι να προλάβουν να βγάλουν;».

Ο Αχ. Μπέος έστειλε και… μήνυμα στην αντιπολίτευση να «σταματήσει την κριτική και να πάρει ένα φτυάρι να βοηθήσει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...