Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλες καταστροφές σε Βόλο και Εύβοια: ''Βροχή'' τα μηνύματα του 112 στην Εύβοια, σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες (Βίντεο)

Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε 4 περιοχές της Εύβοιας λόγω της κακοκαιρίας Elias που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που στάλθηκε στους κατοίκους αυτών των περιοχών της Εύβοιας αναφέρει: «Με εντολή του Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Από το πρωί της Τετάρτης (27.09.2023) έχουν πέσει στην Εύβοια αδιανόητα υψηλά ποσοστά νερού σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στη Βατερή έπεσαν 198 χιλιοστά βροχής, ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στα Λουτρά Αιδηψού, η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Δραματική νύχτα και στον Βόλο


Δραματική ήταν η νύχτα για τον Βόλο, που ακόμα μία φορά είδε την κακοκαιρία να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε ταράτσες.

Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι λίγες μόνο μέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, μια νέα κακοκαιρία, η κακοκαιρία Elias, ήρθε να σαρώσει ό,τι είχε απομείνει. Η εικόνα στον Βόλο είναι απελπιστική.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια. Το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχτηκε 800 κλήσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης στις Αλυκές και στην Αγριά. Στον Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε ταράτσες, ενώ το 80% της πόλης δεν έχει ρεύμα.

Εγκλωβίστηκε συνεργείο της ΕΡΤ


Ρεπόρτερ της ΕΡΤ που μετέδιδε ρεπορτάζ από την περιοχή της Καλλιθέας εγκλωβίστηκε όταν έσπασε ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα. Λίγο μετά τη 1 η δημοσιογράφος και ο καμεραμάν κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν. «Τα πάντα είναι κλειστά, είμαστε δύο άτομα, εγώ και ο τεχνικός», είχε πει η ίδια στη ζωντανή σύνδεση.

Στον δήμο Κιλελέρ έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος. Ο δρόμος που ενώνει τα δυο αυτά χωριά θυμίζει πλέον λίμνη, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί. 

Στο Δήμο Φαρσάλων κλειστός παραμένει ο δρόμος που ενώνει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ, εκεί όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη.

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι και ο Παλαμάς Καρδίτσας βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, ενώ εκκενώθηκε ο Αμπελώνας.

Στη Φθιώτιδα η κακοκαιρία ανέβασε επικίνδυνα τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού και στη Λαμία οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ