Κοινωνία

Προετοιμασίες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα για τη νέα αυριανή κακοκαιρία

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δυτική Θεσσαλία, οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας και οι δήμοι των περιοχών για το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παλαμά πραγματοποιήθηκε χθες με αντικείμενο την ετοιμότητα, καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή του Παλαμά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής και μίλησαν για τις ενέργειες του κάθε τμήματος σε περίπτωση ανάγκης. Ιδιαίτερα δε επισημάνθηκαν σημεία που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, όπως πχ αναχώματα.


Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Ο δήμος Παλαμά, καλεί όλους τους δημότες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή των Σοφάδων από την Δευτέρα ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Σοφάδων υπό την προεδρεία του δημάρχου.

Και ο δήμος Σοφάδων καλεί τους δημότες Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, που συνιστούν οι αρχές.

Επίσης, με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.) με βάση το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» εξ αιτίας του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους αρμόδιους φορείς.

Ο δήμος Μουζακίου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι προτίθεται να εφαρμόσει το συντομότερο, ισχυρό «πακέτο» μέτρων στήριξης και οικονομικής ανακούφισης των πλημμυροπαθών του Δήμου.

Τα μέτρα εξειδικεύονται μεταξύ άλλων, μηδενικά τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για ένα έτος, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» με έναρξη ισχύος από 1η Σεπτεμβρίου 2023. Απαλλαγή για ένα έτος, από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν. Αναστολή είσπραξης για ένα έτος, μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις στους πληγέντες. Το ισχυρό "πακέτο" επεκτείνεται και σε κοινωνικές παροχές. Όπως πρόσβαση όλων των πλημμυροπαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, απαλλαγή από δίδακτρα για παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών που φοιτούν, ή θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προετοιμασίες και στη Λάρισα

Με τον φόβο νέων προβλημάτων λόγω των καιρικών φαινομένων και της βροχόπτωσης που αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, βρίσκονται οι κάτοικοι του νόμου Λάρισας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Λάρισας αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχωρούν σε ενίσχυση των αναχωμάτων περιφερειακά του Πηνειού Ποταμού στην πολη, ενώ υπάρχει προετοιμασία και για σχεδίων εκκένωσης αν χρειαστεί.
 

Στα πλαίσια της προετοιμασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και λεωφορεία για την απομάκρυνση πληθυσμού, λόγω μιας νέας ενδεχόμενη πλημμύρας.

Η υπηρεσία του 112 θα είναι για μια ακόμη φορά σε ετοιμότητα για να λειτουργήσει αν και όπου χρειαστεί, ενώ και σήμερα αναμένεται μια νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας.

Συνεδρίασαν τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής προστασίας δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...