Κοινωνία

10 λάθη των ξενοδοχείων που διώχνουν τους επισκέπτες

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού είναι πολλές φορές μια διαδικασία που απαιτεί να διαθέσεις αρκετό από το χρόνο σου για να φροντίσεις πως όλα θα λειτουργήσουν ρολόι από την διαμονή μέχρι την μετακίνηση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι ίδιοι οι ξενοδόχοι σαμποτάρουν τις υπηρεσίες τους, κάνοντας την εμπειρία από… περίεργη έως δυσάρεστη για τον επισκέπτη. Ας δούμε 10 λάθη που μπορούν να σε κάνουν να μην κλείσεις ξανά δωμάτιο σ’ ένα ξενοδοχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα λάθη που δεν πρέπει να κάνουν τα ξενοδοχεία

 

Οι παραπλανητικές φωτογραφίες στα ξενοδοχεία

Μπορεί να είναι γνωστό ρητό για όλο τον κόσμο πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, αλλά οι παραπλανητικές φωτογραφίες είναι σίγουρα η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ένα δωμάτιο που δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα, με τα στιγμιότυπα που διαφημίζονται κατά την κράτηση, είναι ο ορισμός της κακής διαφήμισης και η σίγουρη απώλεια ενός μελλοντικού πελάτη.

Ο ρόλος της καθαριότητας

Το κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό που αναζητά, ο πελάτης μιας ξενοδοχειακής μονάδας είναι η καθαριότητα στο χώρο του. Αν το δωμάτιο στο οποίο θα τακτοποιηθεί, παρουσιάζει εικόνα που δείχνει εγκατάλειψη με ακαθάριστα μπάνια και πατώματα, όπως και ταλαιπωρημένα κλινοσκεπάσματα, θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ξανά επισκεφτεί το μέρος, αλλά και πιθανότατα να αποχωρήσει αυτοστιγμεί.

Ο κατάλληλος κλιματισμός

Η διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ουσιώδη σημεία που θα κάνουν την παραμονή σου εκεί κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Για τον λόγο αυτό η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για να μην λειτουργεί ταυτόχρονα το δωμάτιο ως σάουνα ή παγοθεραπεία.

Η ευγένεια

Όπως ακριβώς σε κάθε ανθρώπινη συναναστροφή, έτσι και σ’ αυτήν την συνθήκη η ευγένεια είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης. Ένα αγενές προσωπικό στα ξενοδοεχεία, που δείχνει απροθυμία να ακούσει και να εξυπηρετήσει τους πελάτες του ή ακόμα χειρότερα φέρεται απαξιωτικά είτε ακόμα και επιθετικά, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι ένα ξενοδοχείο με μηδαμινές κρατήσεις.

Το ζεστό νερό

Παρά την ευεργετική επίδραση των ταξιδιών στην ψυχολογία των ανθρώπων, η κούραση που τα ακολουθεί είναι σίγουρα αναπόφευκτη. Τι καλύτερο λοιπόν απ’ την επιστροφή στο ξενοδοχείο και ένα ζεστό μπάνιο. Αν όμως αφαιρέσεις τη λέξη ζεστό από το παραπάνω σενάριο, το πιο πιθανό είναι να προσθέσεις στη θέση του έναν άκρως δυσαρεστημένο επισκέπτη.

Ξενοδοχεία: Οι διπλές κρατήσεις, το πρωινό και το Wifi

Η πρακτική των διπλών κρατήσεων

Το φαινόμενο των διπλών κρατήσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα που μπορεί να διαπράξει ένα ξενοδοχείο, αφού το να κλείσεις ένα δωμάτιο κι αφού φτάσεις εκεί να συνειδητοποιήσεις πως έχει κάνει φτερά, είναι κυριολεκτικά μια σοβαρότατη ρήξη αξιοπιστίας. Απέφυγε εντελώς να το χρησιμοποιήσεις ως δίχτυ ασφαλείας κι αν ποτέ διαπράξεις το αμάρτημα, αποκατέστησε το όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το πρωινό

Τα πακέτα διαμονής που συμπεριλαμβάνουν την τιμή του πρωινού, είναι συνήθως τα πιο διαδεδομένα, αφού σε περίοδο διακοπών οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ξεκινήσουν την μέρα τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Η ποιότητα του φαγητού στο μπουφέ του πρωινού πρέπει να είναι δεδομένη δίνοντας στον επισκέπτη ένα ακόμα κίνητρο για να βρεθεί εκεί, όπως και η έλλειψη κρυφών χρεώσεων σε ροφήματα που στέλνει έντονα τα σήματα της κερδοσκοπίας και την έλλειψη πελατοκεντρικής προσέγγισης.

Το wifi

Το ίντερνετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας για επικοινωνία, διασκέδαση ακόμα και για δουλειά εξ αποστάσεως. Αν το wifi δυσκολεύεται να συνδεθεί με τις υπόλοιπες συσκευές, ή εμφανίζει το κεφαλαίο “Ε” αδυνατώντας να φορτώσει την παραμικρή σελίδα, το επόμενο hot spot, που θα βρεθεί μάλλον θα χρησιμοποιηθεί από τον πελάτη για να βάλει ένα αστέρι στις παροχές του ξενοδοχείου.

Διαθέτει πρίζες;

Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι η δεύτερη φύση μας ακόμα και στα ταξίδια, από κινητά, laptop και φωτογραφικές μηχανές μέχρι πιστολάκια και σίδερα απαιτούν όλα να έχουν άμεση επαφή με το ρεύμα για να φορτιστούν και να καταγράψουν την εμπειρία ή για να σε βοηθήσουν να ετοιμαστείς για να τη ζήσεις. Οι πρίζες που εμφανίζονται ύστερα από κυνήγι θησαυρού μέσα στο δωμάτιο μακριά από το κρεβάτι ή το χώρο του μπάνιου είναι σίγουρα μια μικρή ταλαιπωρία

O xώρος στις ντουλάπες

Μετά από ένα οποιαδήποτε ταξίδι το μόνο πράγμα που θες είναι να νιώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα πιο άνετα στο χώρο. Μια ντουλάπα ενός δίκλινου δωματίου, η οποία χωράει οριακά να κρεμάσεις εκείνα τα ρούχα που τσαλακώνονται, αφήνοντας την βαλίτσα στη μέση του δωματίου ή το μπαλκόνι δεν θα βοηθήσει τον επισκέπτη να νοιώσει πραγματικά ένα με το χώρο που βρίσκεται.

Η διαμονή στα ξενοδοχεία μπορεί μακράν να καλυτερεύσει ή να χειροτερεύσει ολόκληρη την εκδρομική εμπειρία, αν είσαι ξενοδόχος απέφυγε τα παραπάνω λάθη στην επιχείρηση σου για να έχεις σίγουρα πελάτες που δε θα σταματούν να σε ξανά επισκέπτονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...