Κοινωνία

Λάρισα: Εκκένωση δυο πολυκατοικιών ζήτησε η Πολεοδομία

Τις προηγούμενες ημέρες το οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πολυκατοικίες είχε δεχτεί πολλά νερά από τη βροχή έγινε απάντληση τους με αποτέλεσμα χώματα από τα θεμέλια των δύο πολυκατοικιών να υποχωρήσουν και να προκαλέσουν μεγάλη ησυχία στους κατοίκους που κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την ερτ.

Διατάχθηκε η εκκένωση από την πλευρά της πολεοδομίας, ωστόσο οι ένοικοι αν και είναι θορυβημένη και προβληματισμένη γι’ αυτό που συμβαίνει, κάλεσαν πολιτικό μηχανικό ο οποίος έλεγξε την στατικότητα των πολυκατοικιών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι περισσότεροι από τους ενοίκους πάντως είπαν ότι συνεχίζουν να παραμένουν στα διαμερίσματα τους άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν που να πάνε και όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα δεν φεύγουν από τα σπίτια τους.

Σχετικά με την κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ, αυτή διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό δεν υπάρχει όμως ακόμη άρση της διακοπής της κυκλοφορίας για τα μεγάλα οχήματα που είναι άνω των 3,5 τόνων αλλά και για τα λεωφορεία. Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες που θα υποχωρήσουν τα νερά δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού

Όσον αφορά την αλληλεγγύη έφτασαν σήμερα στη Λάρισα 38 νταλίκες και αυτοκίνητα του Στρατού που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τα αποθέματα που υπήρχαν στις αποθήκες. Πρόκειται για 120 τόνους με είδη πρώτης βοήθειας όπως ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται, όπως τρόφιμα για παράδειγμα συσκευασμένα.  Εν τω μεταξύ καταγράφηκαν στην Λάρισα νέα κρούσματα σαλμονέλας σε δύο παιδιά τα οποία νοσηλεύονται το ένα στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και το άλλο στο Πανεπιστημιακό. Στα δύο νέα περιστατικά ωστόσο δεν υπήρξε η ανάγκη μοριακής ανίχνευσης στο ανώτερο αναπνευστικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...