Κοινωνία

Ρέθυμνο: Έκαναν εφόδους σε σχολεία και έκλεψαν από χρήματα μέχρι μοτοσικλέτα

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών στο Ρέθυμνο και συνελήφθησαν τρία άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συγκεκριμένοι αφαίρεσαν μοτοσικλέτα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές όταν εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα της πόλης.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14/09/2023 τα άτομα εισήλθαν δύο φορές στο σχολείο ενώ επιπλέον, αφαίρεσαν από κυλικείο έτερου σχολείου χρήματα και αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες προχώρησαν και στην κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας Έλληνα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν όλες οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, διότι βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ