Κοινωνία

Πρότειναν να στείλουν σύστημα ταχυδιύλησης οι Ισραηλινοί για να έχει ο Βόλος πόσιμο νερό & ανταπάντησε η ΕΥΔΑΠ ότι μπορεί να τις κατασκευάσει και μόνη της (Βίντεο)

Ο Βόλος προσπαθεί να συνέλθει μετά τη βιβλική καταστροφή από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», καθώς το μέγιστο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης και των περιχώρων έχει αρχίσει να αμβλύνεται.

Μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου. Προσπαθούν να ελέγξουν το δίκτυο και να βρουν κάποιους τρόπους ώστε να δώσουν όσο πιο φαίνεται πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Έτσι, ήρθαν σε επαφή με κάποιες ισραηλινές εταιρείες – με την αντίστοιχη «ΕΥΔΑΠ» του Ισραήλ – και εκεί τους έριξαν την ιδέα για αφαλάτωση και ανέφεραν πως ο πιο πρόσφορος τρόπος είναι ταχυδιύληση.

Πρότειναν οι Ισραηλινοί να στείλουν στην Ελλάδα αυτές τις μονάδες και ανταπάντησε η ΕΥΔΑΠ ότι μπορεί να τις κατασκευάσει και μόνη της. Το κόστος τους είναι γύρω στις 150.000 ευρώ για κάθε μία μονάδα, αναφέρει σε ρεπορτάζ τους το MEGA. 

Μάλιστα δεν είναι μεγάλες σε μέγεθος παρά ένα κοντέινερ που υπάρχει μέσα σε αυτό ο κατάλληλος και απαραίτητος εξοπλισμός και για να κατασκευαστεί χρειάζεται μια εβδομάδα.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι σε μία βδομάδα θα έχουν οι πληγείσες περιοχές νερό, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί όλο το δίκτυο υδροδότησης καταρχήν. Όπου είναι κατεστραμμένο, πρώτα πρέπει να αποκατασταθεί το δίκτυο και στη συνέχεια να μπουν σε λειτουργία οι εν λόγω μονάδες.

Επισημαίνεται πως, είναι τεράστιο το πρόβλημα στην περιοχή καθώς υπάρχουν μεγάλες υδροβόρες βιομηχανίες, αλλά και η μεταποίηση.

Δείτε το βίντεο του Mega

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...